Hlavní obsah

Plzeň nezvládla existenční zápas a je blízko sestupu

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli ve středu na svém hřišti se Slováckem 0:2 a udělali další krok k návratu do druhé ligy. Pokud se chtějí udržet mezi elitou, musejí v sobotu vyhrát na Spartě a současně věřit, že se totéž nepovede Jihlavě proti Slavii. Hosté naopak definitivně potvrdili, že v lize zůstanou.

Článek

Plzeň začala zápas nervózně, což bylo zřejmé z každé její akce. Na souvislejší tlak mohli domácí zcela zapomenout, i když aktivita jim nešla rozhodně upřít. Jejich snahu však vesměs končily nepřesné centry, v nichž byla výjimkou akce ze 16. minuty, na jejímž konci Šíma hlavičkoval ve slušné pozici nad.

Hosté brzy začali vystrkovat drápky, protože domácí defenziva předváděla jeden kiks za druhým. Ani oni však nedokázali žádný ze slibných pokusů dotáhnout do konce a především Ivana se o trůn střeleckého krále příliš nerval.

Největší šanci prvního poločasu měl ve 41. minutě Lička, který se ocitl po rychlé akci sám před Muchou, jenže jeho pokus domácí gólman srazil na roh. Ale po pár vteřinách se už Slovácko mohlo radovat: míč přeletěl celou šestnáctku k Šuškavčevičovi a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě.

Domácí se ještě před odchodem do kabin mohli těšit z vyrovnání, jenže dělovku Šímy z 25 metrů Drobisz nadvakrát kryl. Další šance pro Viktorii přinesl hned úvod druhého poločasu, jenže střelu Bartesky srazila hostující obrana na roh.

Plzeň se snažila dosáhnout vyrovnání, ale do dobře organizované obrany soupeře se dostávala jen ztěžka. Slovácko navíc nevynechalo žádnou možnost k zaútočení a v 65. minutě mělo blízko další brance po střele Ličky, kterou znovu zázračně vytáhl Mucha, a domácí brankář se vyznamenal i vzápětí, kdy vytáhl obrannou hlavičku Vlčka.

Plzeňské trápení ale pokračovalo a v 79. minutě bylo o vítězi rozhodnuto. Ivana se probil děravou plzeňskou obranou a vstřelil druhý gól Slovácka. Po něm už odepsala plzeňské hráče i většina fanoušků, kteří se sebrali a hromadně začali opouštět Štruncovy sady. A mnozí se už ironickými poznámkami s první ligou rozloučili, přestože naděje Západočechů stále ještě žije.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)
Branky: 42. Šuškavčevič, 79. Ivana. Rozhodčí: Šedivý - Filgas, Tulinger. ŽK: Rada - Malár. Diváci: 5053.
Plzeň: Mucha - Procházka, P. Knakal (83. Smejkal), Vlček, Smola -Fillo, Rada, Barteska, Šíma (57. M. Knakal) - Vágner (46. Bednář), Krbeček. Trenér: Straka.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Němčický -Lička, Břežný, Polách (84. Sowunmi), Róth (46. Obal) - Malár, Ivana (89. Malcharek). Trenér: Levý.
TABULKA

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice