Hlavní obsah

Brno veze z Mostu spásný bod

Vytoužený bod, který znamená záchranu, si ve středu z Mostu odvezlo Brno. "Úvod byl z naší strany hodně špatný, ale kontaktní gól Besty nás dostal do hry. Možná jsme měli blíže k vítězství, ale já jsem spokojený," usmíval se Josef Mazura, trenér Brna.

Článek

Domácí začali malou slavností: jejich stoper Jiří Novotný hrál v nejvyšší soutěži čtyřstý zápas. Dvacet minut se pak Most nesl na vlně euforie. Jeho kanonýr Horst Siegl první střelecký pokus zápasu uklidil volejem k pravé tyči Brezovanovy branky a v 10. minutě přidal druhý gól po pasu Kouyho, který hlavou prodloužil Brzezina.

Nemohoucí a v obraně zoufalé hosty postavil na nohy Besta, když nejprve hlavou po rohu snížil a vzápětí po Horejšově trestném kopu přehlavičkoval Svobodu. Ten si vybral ještě jednu slabší chvilku: nepokryl střílený centr Pavlíka a Simr tečí poslal Brno do vedení. Těsně před odchodem do kabin nejprve znovu uniknuvší Simr trefil břevno, vzápětí Horst Siegl motal kličky mezi zadáky Brna tak dlouho až míč propadl k Jendruščákovi, který srovnal.

Po obrátce už pracovaly obrany spolehlivě, finální přihrávka chyběla na obou stranách, šance neexistovaly. Nebezpečí se zrodilo jen po trestném kopu Patrika Siegla: Svoboda byl na místě. Brněnští pak závěr proleželi a zdržováním přečkali utkání k remíze. "Brno si přijelo pro bod, který má. Výkon obrany a brankáře, stejně jako výpadek při dvoubrankovém vedení nebudu komentovat," prohodil trpce Zdeněk Ščasný, trenér Mostu.

Most - Brno 3:3 (3:3)
Branky: 7. a 10. H. Siegl, 45. Jendruščák - 21. a 25. Besta, 39. Simr. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Pokorný. ŽK: Brzezina, Čížek, H. Siegl, Kouyo (všichni Most). Diváci: 6792.
Most: Svoboda - Kouyo, Novotný, Procházka, Zbončák (57. Škerle) - Jendruščák, Pilař, Čížek (78. Macek), Mendy - H. Siegl, Brzezina (64. Gašparík). Trenér: Ščasný.
Brno: Brezovan - Horejš (31. Partyš), Trousil, Pavlík, P. Siegl - Besta, Mezlík (21. Baláž), Schuster, Černý - Simr (87. Chlup), Zelenka. Trenér: Mazura.
TABULKA

Reklama

Související témata: