Hlavní obsah

Vysněný start, radoval se Vácha. Věří, že výhra nad Nizozemskem tým nakopne

Praha

Na takový zápas fotbalista Lukáš Vácha čekal, výrazně přispěl k senzační výhře 2:1 nad Nizozemskem. „Je to fantazie, po vítězném gólu nás zaplavila obrovská euforie, byli jsme plni štěstí,“ radoval se reprezentační záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Lukáš Vácha (vpravo) bojuje o míč s nizozemským záložníkem Wesley Sneijderem.

Článek
Fotogalerie

Vrba o rozhodujícím gólu Pilaře.

Považujete to za svůj největší úspěch kariéry?

Porazili jsme Holandsko, které skončilo třetí na mistrovství světa v Brazílii. To mluví za všechno. Jsem strašně moc rád, že jsem se dostal do základní sestavy, že jsem mohl být u toho. Jen mě trochu mrzelo, že jsem kvůli poraněným žebrům nemohl zůstat na hřišti do konce zápasu.

Při úvodním gólu to nemohl Dočkal trefit lépe, že?

Sedlo mu to neuvěřitelně. Bylo vidět, že jsme zapracovali na produktivitě, která byla naší slabinou v předchozích utkáních. Proti Nizozemcům jsme měli tři šance, dali jsme dva góly, to rozhodlo.

Věřil jste v závěru, že přijde ten vítězný gól?

Měl jsem sám co dělat se sebou. Dostal jsem od soupeře přímo na žebra, bolelo mě to, byl jsem mimo. Ale vnímal jsem dění na hřišti, křepčil jsem s ostatními. Každý zažíval euforii, všichni byli plni štěstí. Věřil jsem každopádně, že to dotáhneme do bodového zisku, že z toho nakonec byly tři body, je fantastické, neuvěřitelné.

Nakopne vás tato výhra?

Porazili jsme favorita skupiny, který má medaili ze světového šampionátu. Doufám, že nás to nakopne. Je to určitě vysněný start.

Zvítězí čeští fotbalisté i v příštím kvalifikačním utkání ME na půdě Turecka?
Ano
58,2 %
Ne
41,8 %
Celkem hlasovalo 42787 čtenářů.

Reklama