Hlavní obsah

Dočkal září po boku Ronalda. Bořek šikula je v All Stars kvalifikace

„Je to čest,“ napsal stručně a výstižně na twitteru. Letenský záložník Bořek Dočkal by se přitom mohl dmout a pyšnit mnohem víc. Renomovaný server goal.com totiž zařadil českého fotbalistu do ideální jedenáctky týdne, v níž figurují také Cristiano Ronaldo, Marek Hamšík či Giorgio Chiellini. Sestava vznikla na základě výkonů v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal v utkání kvalifikace ME proti Nizozemsku.

Článek
Fotogalerie

Být v jednom mančaftu s hvězdným Ronaldem, to je pro každého fotbalistu velká paráda. Bořek Dočkal si ji může užít aspoň v pomyslné nominaci do All Stars.

Bořek Šikula je štístkem národního týmu. Když dá gól, reprezentace pokaždé vyhraje. Po životní trefě v duelu s Nizozemskem dal v minulých dnech gól také v Turecku a v Kazachstánu. Vydatně se tak přičinil o to, že Vrbův tým odstartoval kvalifikaci s plným bodovým ziskem.

„Ve Spartě tak produktivní nejsem. Mám teď ale šťastnější střelecké období, takže se o góly častěji pokouším," pochvaluje si odchovanec Slavie, který se do světa velkého fotbalu vydal z Liberce.

„Necítím se jako nějaký spasitel. Nejde přece o mě. Když budeme vyhrávat, bude mi fuk, pokud se neobjevím mezi střelci. Vždyť už v přípravě jsme si vytvářeli mnoho šancí, jen jsme je neproměňovali," poukázal šikula Dočkal po výhře 4:2 v Astaně.

Expertům jeho trefy neunikly, a tak mají Češi svého zástupce v ideální sestavě za poslední týden.

Jedenáctka týdne podle serveru goal.com:
Carroll (Severní Irsko) - O‘Shea (Irsko), Jagielka (Anglie), Chiellini (Itálie) - Dočkal (ČR), Sigurdsson (Island), Hamšík (Slovensko), Ronaldo (Portugalsko) - Lafferty (Severní Irsko), Keane (Irsko), Damari (Izrael).

Reklama

Související témata: