Hlavní obsah

Tušení Kadeřábka nezklamalo, premiérovou trefou vzal Islandu neprůstřelnost

Plzeň

Premiérová trefa v dvaadvaceti letech a sedmém mezistátním startu. To je solidní vizitka sparťanského obránce Pavla Kadeřábka, který vyrovnávacím gólem v poslední sekundě prvního poločasu zahájil obrat fotbalové reprezentace v duelu s Islandem. Češi jsou po výhře 2:1 v Plzni v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 dál stoprocentní a vystřídali soupeře v čele tabulky skupiny A.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Pavel Kadeřábek oslavuje gól proti Islandu v utkání kvalifikace ME 2016.

Článek
Fotogalerie

Kam vstřelený gól zařadíte?

Ještě jsem v sezóně gól nedal a zrovna v den zápasu jsem si říkal, že by to mohlo vyjít. Přišlo to asi v nejdůležitějším utkání sezóny a jsem moc rád. Důležitý moment, takový gól před přestávkou vždycky pomůže psychicky. Myslím, že nás nakopl a zaslouženě jsme vyhráli.

Island zatím v kvalifikaci neinkasoval, až vy jste mu dal první gól.

Je to nádherný pocit. Ale vlastně každý gól je nádherný...

Skóroval jste ze standardní situace, takže z nacvičené akce?

Ano, standardkám se hodně věnujeme. Bylo dohodnuté, že dáme centr na zadní, Dan Pudil pak míč vracel. Já jsem si našel volný prostor a poslal míč pod víko. To snad ani chytat nešlo. (smích)

Zápas s urputnými Islanďany podle očekávání bolel, že?

Byli jsme na to připravení. Island byl vcelku nechutný soupeř, fyzicky výborně připravený a silný. Zápas s ním hodně bolel, v šatně jsou skoro všichni pokopaní. Ale bojovností a v soubojích jsme se jim vyrovnali, proto jsme vyhráli. Po vítězném zápase se vždycky lépe regeneruje.

Druhý gól si dali Islanďani sami, také Nizozemci vám vítěznou branku darovali. Štěstí se vás stále drží.

Ani jsem pořádně nepostřehl, jak druhý gól padl. Štěstí k fotbalu patří, my ho teď máme a také proto jsme získali dvanáct bodů.

Jak blízko jste postupu na mistrovství Evropy?

Nějak jsem to propočítával. Jsme blízko, ale myslím, že nás čekají ještě hodně těžké zápasy. Vyhráno ještě není, ale za postupem jdeme. V kapse ale nic nemáme.

Co vám v postupových kalkulacích vyšlo?

Skupina je vyrovnaná. Holanďani teď porazili Lotyše 6:0, dotahují se. Island je na devíti bodech, takže jak říkám, v kapse nic nemáme. Říká se, že by mohlo stačit dvacet, jedenadvacet bodů. Uvidíme, jestli je uhrajeme a zda budou stačit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články