Hlavní obsah

Jen procento sázkařů fotbalistům proti Kazachům nevěří, Čech asi gól nevstřelí

Praha

Nepřipadla jim vděčná role, ale situace v tabulce mluví jasnou řečí. Čeští fotbalisté ve čtvrtek v Plzni hostí v kvalifikaci o ME Kazachstán a ztrátu důležitých bodů s asijským celkem si nikdo nepřipouští. Svěřenci Pavla Vrby jsou přes výpadek několika opor výrazným kurzovým favoritem. U některých domácích kanceláří směřuje na výhru soupeře jen jediné procento sázek! Český tým bude favoritem i v neděli na půdě Lotyšska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech na tréninku národního týmu.

Článek
Fotogalerie

Trénink české fotbalové reprezentace v Plzni

Nic než výhru. Tímto mottem se řídí také sázející. U Tipsportu registrují na výhru Čechů v kurzu 1,18:1 již přes 70 tisíc sázek - a tento počet se do zápasu možná zdvojnásobí. Na výhru Kazachstánu (kurz 17:1) jsou ve hře zatím jen tři stovky tiketů.

Také podle Fortuny by bylo zaváhání s Kazachy šokem. Na výhru domácího týmu je kurz 1,17:1 - a jde na ni 99 procent sázek. Jakékoliv zaváhání by tak bylo nejenom fatální v postupové matematice, zároveň by přineslo obrovské zklamání fanouškům a sázkařům v jedné osobě. Na Kazachstán je kurz 15:1, na smírný výsledek 7:1.

Výsledek 2:0 je nejpravděpodobnější

„Že nároďák musí oba duely s Kazachstánem i Lotyšskem vyhrát, je obehraný fakt. Kdo neporazí Kazachy, ten na Euru nemá co dělat. I kdyby se to mělo nějak ukopat, tak si žádný průšvih nepřipouštím. V Lotyšsku to bude mnohem zajímavější, rozhodující bude, jak si sedne omlazená záloha i to, kolikrát Dočkal trefí vingl nebo Lafatovu hlavu," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Pokud jde o přesné skóre zápasu s Kazachstánem, tak jako relativně nejpravděpodobnější varianta se bookmakerům jeví výsledek 2:0 pro český výběr. Na tuto možnost mohou fanoušci u Chance sázet v kurzu 4,40:1. Také u Tipsportu výsledek 2:0 vede, má nejnižší kurz 4,85:1. A kurzoví experti věří více i výsledku 3:0 - kurz 5,95:1, než hubené české výhře 1:0 - kurz 6,40.

Nováčci mohou doufat, že si zahrají

Ve hře je ovšem také řada netradičních příležitostí. Fortuna vypsala kurzy, zda Petr Čech nenastoupí v základní sestavě (12:1), Petr Čech vstřelí branku soupeři (75:1), v obou poločasech vstřelí branku současný hráč Sparty (4:1), Pavel Vrba bude vykázán na tribunu (13:1) nebo Kazachstán nebude zahrávat žádný rohový kop (7:1).

Tipsport se zase zaměřil na možný start nováčků v základní sestavě. Vedle brankáře Koubka jsou úplnými nováčky záložníci Skalák, Frýdek a Pavelka. Podle bookmakerů nebudou nasávat reprezentační atmosféru jen z tribuny a možná ani z lavičky.

„Frýdek se Skalákem se ukázali na ME do 21 let, a v poslední době podávají tito mladíci ve svých klubech tak výrazné výkony, že by nebylo velkým překvapením zařazení některého z nich do základní sestavy," tvrdí bookmaker Petr Urbanec.

Nejblíže základní sestavě má podle názoru sázkové kanceláře Skalák (2,7:1). O něco dále mají do základu Pavelka (4,5:1) a Frýdek (5:1).

Je možné sázet také na střelce branek. Podle Chance vychází nejpravděpodobněji Lafata (1,90:1), následovaný Škodou a Dočkalem (2,50:1 resp. 2,60:1). Své střelecké šance se ale možná dočkají právě i někteří nováčci, třeba kurz 3,30 na Skaláka je slibný...

Reklama

Související témata: