Hlavní obsah

Simulování k fotbalu nepatří, zvlášť ne k Němcům, zlobil se Brabec kvůli zdržovací taktice soupeře

Praha

Když odcházel po úterním utkání s Německem (1:1) z trávníku, mísilo se v kapitánovi české jednadvacítky Jakubu Brabcovi velké zklamání s obrovským vztekem. Zklamání z nepostupu do semifinále, vztek z chování soupeře v závěrečné fázi zápasu, kdy si prý až příliš často pomáhal zdržováním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný Jakub Brabec (vpředu) po utkání s Německem.

Článek
Fotogalerie

„Bezprostředně po utkání jsem měl hodně negativní pocity, musel jsem se krotit, ze závěru jsem nebyl nadšený. Nikdy jsem si nedokázal představit, že budeme hrát s Němci a oni v posledních dvaceti minutách budou hrát na tři červené fauly, na zdržování a simulování," zlobil se Brabec.

Herně výborní Němci, favorité turnaje, využili v závěru středečního utkání  v Edenu všechny prostředky k udržení postupové remízy. Jejich hráči se po soubojích s Čechy zvedali ze země okatě dlouho...

„Tohle k fotbalu nepatří. Kor ne k takovému týmu, jakým jsou Němci. To, s jakou pompou sem přijeli, myslím, že to není správné," podotkl Brabec. Lehce utišujícím lékem na duši byl pro něj i tým dlouhotrvající potlesk českých fanoušků, kteří ocenili výkon týmu na turnaji.

„Chceme jim poděkovat, ještě deset minut po zápase nám stadion tleskal, bylo to krásné. Ale v kabině bylo velké zklamání, na výhru nad Němci, která by znamenala postup, jsme měli," uvedl Brabec, podle kterého se nemá mužstvo za poslední dva duely ve skupině (Srbsko, Německo) za co stydět.

„Počítám k nim i první poločas s Dánskem. Kdyby nám někdo před zápasem s Německem řekl, že uhrajeme remízu, brali bychom to všemi deseti. Jenže ne za cenu toho, že nepostoupíme. Mrzí nás, že za to, co jsme ve skupině předvedli, jsme nebyli dostatečně odměněni. Před turnajem jsme si říkali, že čtyři body budou stačit, bohužel nestačily," dodal Brabec.

Reklama

Související témata: