Hlavní obsah

Slováci dál sní sen o fotbalovém MS

Zvládli jsme to, jdeme do baráže a nadále sníme svůj postupový sen, hlásají čtvrteční slovenské deníky o bezbrankové remíze slovenských fotbalistů s Ruskem v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Slovensku tak schází poslední krůček v cestě mezi fotbalovou elitu a parta kolem trenéra Dušana Galise je prý natolik silná, aby ho udělala.

Článek

"Povedlo se. V posledním zápase třetí skupiny uhráli naši hoši potřebný bodík, což znamená, že v tabulce jsme zůstali před Rusy a jdeme dál. Do baráže, z níž vede cesta už přímo do Německa," píše Nový čas.

Hráčům připomíná, že na bratislavském Tehelném poli sice udělali velký krok, ale musejí udělat ještě jeden, který bude mnohem těžší. "I ve středu jste však přesvědčili, že tohle mužstvo může myslet na postup. Máme na to, dokažme to také v baráži," dodává deník.

Také podle Pravdy slovenští fotbalisté zápas s Rusy s přehledem zvládli a nadále sní svůj postupový sen. "Rozhodl kolektiv. Mezi jedenácti hráči se vždy najde někdo, kdo zahraje hůře a kdo lépe. V našem týmu však byly i výkony, které si zaslouží pozornost. Udělali jsme výsledek, o kterém jsme snili. Naše fotbalová země nadále žije," cituje deník trenéra Galise.

Sme připomíná, že Slováci se dostali z kvalifikace do baráže vůbec poprvé od svého osamostatnění před dvanácti lety. Zápas označil za nervy drásající divadlo, po kterém Tehelné pole mohutně oslavovalo postup.

Reklama

Související témata: