Hlavní obsah

Baráž v Norsku bude pískat Švýcar Busacca, v Praze Angličan Poll

PRAHA

Klíčovou odvetu listopadové baráže kvalifikace na mistrovství světa mezi českými a norskými fotbalisty bude řídit Angličan Graham Poll. První zápas v Oslu svěřila FIFA Švýcarovi Massimu Busaccovi.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Ten se zatím setkal s českým fotbalem jen na klubové úrovni. Když byl na hřišti, Sparta prohrála v Istanbulu s Besiktasem, Liberec podlehl v Liverpoolu, jen Teplice vyhrály nad Ferencvárosem Budapešť.

Poll už zápas českého národního týmu pískal. Na mistrovství Evropy v roce 2000 řídil duel s Francií, který Chovancův výběr prohrál 1:2. Jediný gól českého týmu tehdy vstřelil Poborský z penalty po faulu na Nedvěda. Poll pár dní poté řekl, že Deschampsův zákrok byl ještě před šestnáctkou a omluvil se, že pokutový kop nařídil chybně.

Nepříjemné vzpomínky na anglického sudího, který letos pískal finále Poháru UEFA mezi CSKA Moskva a Sportingem Lisabon, má brankář Petr Čech. V prosincovém zápase Chelsea s Arsenalem dostal od Henryho gól z přímého kopu, aniž by předtím Poll dal pokyn k rozehrání situace hvizdem do píšťalky.

Čech pak v žertu v rozhovoru pro česká média prohlásil, že zřejmě Poll fandí Arsenalu a že Chelsea poškodil. V Anglii byla ale jeho slova překroucena a hrozil mu trest. Anglická Fotbalová asociace ale nakonec žádný pro nedostatek důkazů nevynesla. Poll byl také u toho, když Čech dostal tři góly v brance Sparty od Realu Madrid na Santiago Bernábeu.

Reklama