Hlavní obsah

Franz Beckebauer zahájil pražskou návštěvu na svazu

Setkáním s vedením Českomoravského fotbalového svazu v pondělí krátce po poledni začala oficiální část dvoudenní návštěvy Franze Beckenbauera v České republice. Slavný německý internacionál a bývalý trenér přiletěl do Prahy propagovat letošní mistrovství světa, na němž je šéfem organizačního výboru.

Foto: archiv

Franz Beckenbauer

Článek

Dnes ho ještě čeká setkání s prezidentem republiky Václavem Klausem a recepce v pražském Rudolfinu.

Beckenbauer přiletěl soukromým letadlem a jeho první kroky vedly do strahovského sídla českého fotbalu. Tam ho přivítali předseda ČMFS Pavel Mokrý, místopředsedové Vlastimil Košťál a Jaroslav Vacek a také jeho trenérský kolega ze Slovenska Jozef Vengloš.

S ním si mohl fotbalový "Císař" zavzpomínat na bělehradské finále v roce 1976, v němž byl Beckenbauer na straně poražených, zatímco Vengloš slavil jako asistent trenéra. O čtrnáct let později se potkali znovu na MS v Itálii už jako trenérští konkurenti a po čtvrtfinále se pro změnu radoval německý kouč.

Návštěvu uzavře setkání s Paroubkem

Na Strahově se však fotbalový vyslanec dlouho nezdrží, už v 16:00 ho čeká na Pražském hradě audience u Václava Klause. Od 18:00 pak pořádá organizační výbor MS v Rudolfinu recepci, po níž plánuje šedesátiletý Beckenbauer setkání s novináři.

Jeho návštěvu Prahy uzavře v úterý ráno setkání s premiérem Jiřím Paroubkem a ještě dopoledne bude "Císař" pokračovat ve své cestě po všech 31 zemích, jejichž týmy si vybojovaly účast na závěrečném turnaji mistrovství světa. Další zastávkou bude Švýcarsko.

Reklama