Hlavní obsah

River Plate - Boca Juniors 3:1Pohár osvoboditelů získali v Madridu fotbalisté River Plate

Fotbalisté River Plate porazili v odvetě Poháru osvoboditelů v Madridu 3:1 v prodloužení svého odvěkého městského rivala z Buenos Aires Bocu Juniors a získali počtvrté nejprestižnější jihoamerickou trofej. První finále hrané téměř před měsícem na stadionu Bocy skončilo 2:2, nicméně vzhledem k přesunutí duelu na neutrální hřiště neplatilo pravidlo o více vstřelených gólech na hřišti soupeře.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalista River Plate Juan Quintero slaví gól v odvetě finále Poháru osvoboditelů.

Článek

Zápas, jenž byl do španělské metropole přesunut z bezpečnostních důvodů, rozhodlo River Plate v přesilovce.

Na začátku prodloužení byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Bocy Wilmar Barrios a ve 109. minutě ranou zpoza šestnáctky Juan Quintero poslal River Plate do vedení 2:1.

Třetí gól pak Boca inkasovala v nastaveném čase do prázdné branky, kdy se na roh vydal do vápna River Plate i brankář a po rychlém brejku soupeře už neměl šanci se vrátit.

Boca přitom začala finále lépe a po gólu Daria Benedetta krátce před poločasem vedla. Do prodloužení poslal ostře sledovaný duel po hezké kombinační akci Lucas Pratto.

Do Madridu byla odveta finále jihoamerické obdoby Ligy mistrů přesunuta kvůli incidentu předcházejícímu plánovaný zápas na stadionu River Plate. Domácí fanoušci 24. listopadu napadli autobus s hráči Bocy a zápas byl odložen. Nejprve o den a poté na dnešek na jiný kontinent.

Odveta finále fotbalového Poháru osvoboditelů v Madridu:
River Plate - Boca Juniors 3:1 po prodl. (1:1, 0:1)
Branky: 68. Pratto, 109. Quintero, 120.+2 Martínez - 44. Benedetto. ČK: 92. Barrios (Boca). První zápas 2:2, trofej získalo River Plate.

Reklama

Související témata: