Hlavní obsah

Mikolanda hrdinou! Přiznal ruku a rozhodčí odvolal penaltu

Fotbalista Petr Mikolanda ukázal charakter. Bývalý ligový fotbalista, který se snaží po vážných zdravotních potížích propracovat zpět do první ligy, se v utkání divize B přiznal, že rukou v pokutovém území soupeře zahrál on a ne obránce, jak se domníval sudí, který následně své rozhodnutí změnil.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Petr Mikolanda

Článek

V utkání divize B mezi domácími Zápy, jejichž dres obléká i útočník Mikolanda, a Meteorem vedli hostující hráči 1:0, když se odehrála nevšední situace. Mikolanda sváděl v útočném pokutovém území souboj s obráncem Meteoru Daňhelem, načež se ozvala píšťalka sudího, který ukazoval na značku pokutového kopu.

„Věděl jsem, že jsem zahrál rukou. Netušil jsem ale, proč rozhodčí píská penaltu. Ve chvíli, kdy sudí koukal na mě, a hráči Meteoru říkali, že to já zahrál rukou, tak jsem se okamžitě přiznal, že byl mezi mnou a obráncem souboj a já v něm trefil balón předloktím,“ vysvětloval po zápase pro deník Sport Mikolanda.

Fotbalový Bůh nám to vrátí, věří Mikolanda

Mikolanda se mezi střelce nakonec zapsal, ale jeho tým prohrál 1:3 a v tabulce divize B je na druhém místě pět bodů za vedoucími Jirnami. „Kdyby se vyhrálo, tak by šlo o úplně něco jiného. Nikdo by nic neřešil, nikdo by se nad ničím nepozastavoval. Myslím, že fotbalový Bůh nám to v budoucnu vrátí zpátky,“ věří Mikolanda.

Sedmadvacetiletý forvard prý v klíčové chvíli ani na chvíli nezauvažoval o tom, že by se nepřiznal. A svého činu nelituje ani zpětně. „Den po zápase už mi volali někteří lidé, co tam byli a skládali mi poklonu, že se s tím ještě nesetkali. Že v českém fotbale snad ještě zbyla špetka charakteru. Doufám, že to bude inspirovat další hráče," řekl Mikolanda s tím, že mu ještě na hřišti poděkovalo několik soupeřových hráčů.

Mikolanda hrál v minulosti za Slavii či Viktorii Žižkov a za B tým West Hamu United. Lékaři u něj však objevili selhání ledviny, kterou museli transplantovat. Operace nové ledviny, kterou mu darovala jeho maminka, se uskutečnila letos 11. ledna.

Reklama