Hlavní obsah

VIDEO: Je mu teprve jedenáct, ale s míčem umí kouzla. Po zázračném Brazilci touží i Barcelona

Cassiano Bouzon? Tohle jméno mnohým milovníkům fotbalu ještě nic neříká, ale co není dnes.... O teprve jedenáctiletého brazilského kloučka, který válí doma za Bahíi, projevila zájem slavná Barcelona a údajně už si mladý megatalent také předběžně pojistila. Půjde zázračný chlapec v Messiho šlépějích?

Výběr akcí malého kouzelníka.

 
Článek

Drobný, ale technicky skvěle vybavený mladíček v Bahíi působí na postu levého obránce, a i díky „bleskurychlé levačce" tak trochu připomíná mnohem slavnějšího krajana Roberta Carlose. Driblinkem a na svůj věk i velmi slušným přehledem ve hře očaroval skauty katalánského velkoklubu natolik, že jej Barcelona pozvala na dvacetidenní stáž. A i na ní udělal malý nevybroušený fotbalový klenot dojem, takže mu prý Španělé předložili návrh na budoucí spolupráci.

Detaily nejsou známy, ale Cassianovi rodiče se vyjádřili, že pokud se rozhodnou na nabídku kývnout, přestěhují se do Evropy, aby mohli být nezletilému synkovi nablízku. Smlouvu ještě  podepsat nemůže, dokud mu nebude minimálně 16 let. Eminentní zájem o Cassianovy služby však má rovněž brazilský tým Fluminense.

Barcelona je vyhledáváním fotbalových talentů a prací s mládeží ve vyhlášené akademii La Masia proslulá. Také svoji největší současnou hvězdu Lionela Messiho si z Newell´s Old Boys zavázala již v době, kdy mu bylo čtrnáct. Pětadvacetiletý Argentinec je nyní na nejlepší cestě získat počtvrté za sebou Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa.

Reklama

Související témata: