Hlavní obsah

O záchranu klokanů se neobávám, tvrdí narychlo angažovaný stoper Škerle

Brozany

Kalvárii se stopery, která klokany v minulém týdnu postihla, vyřešil kouč Bohemians Roman Pivarník promptně. Moc dobře věděl, jak dobré služby odváděl Hanákům v době jeho olomouckého angažmá Aleš Škerle, takže zkušený stoper byl první, koho oslovil. „Neváhal jsem ani chvíli. Jakmile trenér zavolal, ptal jsem se jen na to, kam a kdy mám dorazit,“ potvrzoval dvaatřicetiletý Škerle, že návrat na ligovou scénu ho lákal. Angažmá ve Vršovicích zrovna tak.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Škerle ještě v olomouckém dresu v souboji se spaťanským kanonýrem Davidem Lafatou (vlevo).

Článek

Dorazil jste na samý závěr domácí přípravy. To jste se skutečně ani chvíli nerozpakoval? Nepřemýšlel jste o tom, že byste mohl s Bohemians zažívat to, co loni na jaře se Sigmou?

Opravdu jsem byl rozhodnutý okamžitě, protože s trenérem Pivarníkem se znám a byl jsem rád, že mně možnost nabídl. V době jeho olomouckého angažmá to navíc v Sigmě klapalo, měli jsme výbornou partu i výsledky. Jenže pak musel odejít a my nakonec z nejvyšší soutěže sestoupili.

Zatímco v Olomouci jste na podzim bojovali o druholigové výsluní a návrat do nejvyšší soutěže, v Bohemians se budete muset zřejmě nachystat na záchranářské starosti. Bude těžké se s tím vyrovnávat?

Daleko větší tlak jsme zažívali v Olomouci, protože návrat do ligy představoval prioriotu a nic jiného nepřicházelo v úvahu. Bohemka má kvalitnější kádr, než v loňské sezóně, kdy jsme s ní válčili o udržení, takže záchranu bychom měli zvládnout.

První dvě vystoupení v zelenobílém dresu Bohemians máte za sebou. Jaké dojmy jste si o klokanech v závěrečných zápasech Tipsport Cupu udělal?

Je to vyloženě fotbalové mužstvo poskládané z technických hráčů a orientované na útočný styl. Dopředu jsou výborní, jen střelecké šance se jim nedaří proměňovat, což se ukazovalo i v průběhu podzimu. Zakončení se tudíž musí na jaře zlepšit, hra obrany pochopitelně také.

Se složením zadních řad mají Bohemians problémy, neboť zkušený Erich Brabec skončil a další tři stopeři se během jediného týdne zranili či onemocněli. Proto teď trenér Pivarník shání narychlo náhradu.

Přišel jsem já, na zkoušku dorazili dva noví kluci ze zahraničí. Estonec a mladý Chorvat. Zahráli jsme si spolu na umělé trávě v Brozanech a je jasné, že je co zlepšovat. Každý poločas jsme nastupovali de facto v jiné sestavě, u nich byl navíc problém v tom, že nejsou zvyklí na hřišti mluvit a navzájem komunikovat.

To by měl být ale především váš úkol. Nejen vzhledem k věku a zkušenostem, ale i více než dvěma stovkám zápasů, které jste v lize odehrál.

Pochopitelně, je mně jasné, že mluvit a organizovat hru obrany musím hlavně já. Během soustředění v Turecku, kam Bohemka odlétá už ve čtvrtek, bude určitě čas na tom pracovat.

Reklama