Hlavní obsah

Novotný se možná zhostí role maséra: Doma mám salón, kluky klidně na Němce připravím

Praha

Na jaře 1996 se Slavií zažil semifinále Poháru UEFA, krátce poté s ní slavil mistrovský titul. Na konci fantastické sezóny se někdejšímu obránci Slavie a Sparty Pavlu Novotnému, alias Čápovi, navíc houpala na krku stříbrná medaile z ME. Měsíc v Anglii byl pro něj nejúžasnějším ve fotbalové kariéře, proto se už nemůže dočkat pondělní reprízy tehdejšího finále s Německem (od 18:00 v Edenu). Byť zdravotní potíže jej na trávník nepustí.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý fotbalista Pavel Novotný alias Čáp.

Článek

Co vůbec říkáte setkání týmů z roku 1996?

Je to úžasná věc, kterou Pavel Kuka zorganizoval. Strašně se na kluky těším, navíc se to koná v Edenu, kde jsem prožil krásných osm let.

Kuka nedávno prohlásil, že nepůjde o exhibici, ale o normální zápas...

Exhibice to bude pro diváky, dá se říct i pro celou Evropu, protože se jedná o unikátní záležitost. Ale souhlasím, že to nebude klasický přátelák, chceme Němcům porážku vrátit, bude to zápas se vším všudy. Bohužel nemůžu nastoupit, trápí mě plotýnky, ale i tak si to užiju. Jelikož mám trenérskou profilicenci, můžu třeba dělat poradce trenéru Uhrinovi... (směje se)

Uhrin vás na šampionátu v Anglii nasadil do semifinále proti Francii, což byla vaše reprezentační premiéra. Co to s vámi tehdy dělalo?

Původně jsem měl hrát už čtvrtfinále proti Portugalsku, nakonec jsem se dostal do sestavy až pro semifinále. Byl jsem hozený do vody, ať plavu, tak jsem plaval. Myslím, že solidně. Měl jsem zkušenosti ze Slavie z evropských pohárů, z jednadvacítky.

V roli trenéra jste zatím prošel štacemi na úrovni pražského přeboru, věříte, že přijde i nabídka z první ligy?

Nedávno jsem skončil v jednom klubu, uvidím v létě, jestli se někdo ozve. Rád bych se samozřejmě posunul co nejvýš. Teď spolupracuju s Povltavskou fotbalovou akademií, pomáhám s trénováním kategorie U13.

Máte ještě jiné aktivity?

Možná se budete divit, ale mám masérský salón.

Povídejte.

Když mi skončila poslední trenérská smlouva, udělal jsem si masérské zkoušky. Ty nejvyšší, jako v trenéřině, můžu masírovat po celém světě.

Jak vám to šlape?

Nestěžuju si, jsem vytížený. Salón mám doma v baráku, mám stálou klientelu, lidi si ke mně našli cestu.

V pondělí v Edenu můžete tedy pomáhat i masérům...

Vidíte, to bych mohl. Kluky bych namasíroval tak, že by Němce určitě porazili... (směje se)

Reklama

Související témata: