Hlavní obsah

Nejhůř provedená penalta? Dlouho to nikdo tak bídně nekopnul

Kdyby se vybíral nejméně povedený pokutový kop roku, mohl by ten, který zahrával Steven MacKay ze skotského týmu Brora Rangers, směle aspirovat. Ale střelec nemusel nakonec nijak truchlit, jeho celek v Highland League, páté nejvyšší skotské soutěži, vedl nad Deverondale 2:0 a výsledek se až do konce nezměnil. A sám neúspěšný exekutor se během pár dnů stal jedním z nejvíce sledovaných fotbalistů na internetu.

Zpackaná penalta ve Skotsku

 
Článek

Historie - Beckham neproměnil pokutový kop proti Turkům v roce 2003.

MacKay se řítil na brankáře Granta Penneta, který jej zastavil podle sudího nedovoleně. Sám faulovaný se ujal zahrávání penalty, ale nepochodil. Není první, není poslední. Ale způsob provedení byl opravdu mimořádně nepovedený. Už dlouho něco takového k vidění nebylo. Chybělo snad jen už to, aby se přitom MacKay zranil.

Snad nejpodobnější kousek předvedl v minulosti hráč mnohem zvučnějšího jména - David Beckkam. Mezi penaltové nešťastníky se zařadil v dresu anglické reprezentace proti Turkům (2003), ale i v tomto případě to jeho týmu nakonec v nevadilo, remíza 0:0 stačila k přímému postupu na EURO 2004.

Hodně nepovedené kopy předvedli třeba i Emmanuel Adebayor z Tottenhamu proti Basileji (2013) i Angličan Chris Waddle proti Němcům (1990), ale současnou jedničkou v tomto směru je MacKay.

Reklama

Související témata: