Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 3:1Jablonec může dál snít o obhajobě pohárové trofeje. V prvním semifinále Spartu porazil!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Rossi 1 : 0
70. Kopic 2 : 0
83. Přikryl 2 : 1
85. Čížek 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Na ligové scéně nad Spartu není, ale v domácím poháru našla už druhého přemožitele. Ve čtvrtfinále jí nachystala prohru Dukla, v první semifinálové partii pak pro změnu obhájce trofeje Jablonec. Nad ligovým lídrem vyhrál doma 3:1 a k odvetě 30. dubna na Letnou pojede s poměrně slibným náskokem. Budoucí kouč Severočechů Šilhavý tak může živit naději, že se třeba s Jabloncem do pohárové Evropy přece jen podívá. Sparta poprvé v letošní sezóně inkasovala v jednom soutěžním utkání tři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva Patrik Schick, Marek Matějovský a Pavel Kadeřábek po prohraném utkání semifinále Poháru České pošty v Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Deset minut nechala Sparta svého protivníka hrát, chybující Kadeřábek dokonce poslal Hubníka už po 53 sekundách do vyložené šance, ale když Jablonec nabídkou pohrdl, ujali se taktovky pochopitelně Pražané. A to přesto, že v porovnání s obvyklou sestavou vyrukovali bez kanonýra Lafaty, který neusedl ani na lavičku náhradníků, ale také bez Švejdíka a Costy.

Do první příležitosti se dral ve 13. min. Juliš, ale pálil vedle, hlavičkující Kadeřábek už sice mířil přesněji, ale gólman Špit se překvapit nenechal, aby po dalších čtyřech minutách zlikvidoval po zaváhání obránců další možnost Juliše.

Letenským se zahozené šance i přece jen trochu volnější nasazení vymstilo... Jablonec stažený do obrany a čekající na rychlé výpady či případné standardní situace totiž nečekaně udeřil a díky hlavičce Rossiho se dostal do vedení.

Špit dlouho odolával

Pochopitelně povzbudivého, takže domácí přidali na pohybu, stejně jako důrazu a agresivitě v osobních soubojích a za snahu byli málem odměněni podruhé. Kopicův centr dvě minuty před přestávkou totiž dostával Vaclík nad břevno doslova na poslední chvíli...

Po změně stran Sparta viditelně přidala, jenže domácí brankář Špit měl velký den. Hušbauerovu ránu vyrazil na roh a když ho stejný hráč v 54. min. přece jen překonal, zaskočil za něho na čáře Beneš a míč vyhlavičkoval.

Koketování Pražanů se zvratem ovšem uťal po pohodlném sólu z půli hřiště parádní střelou Kopic. Neobsazený Přikryl sice stejně pohodlně snížil, jenže v samém závěru vyškolil Čížek střídajícího Konatého a střelou na přední tyč přidal třetí branku domácích, takže Jablonec pojede k odvetě do Prahy s celkem slibným dvougólovým náskokem.

Ve čtvrtek se bude hrát úvodní semifinálový zápas mezi Plzní a Brnem (výkop v 17:30).

Semifinále fotbalového Poháru České pošty - 1. zápas:
Jablonec - Sparta 3:1 (1:0)
Branky: 35. Rossi, 70. Kopic, 85. Čížek - 83. Přikryl. Rozhodčí: Příhoda - Gallo, Pochylý. Diváci: 2368.
Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Rossi, Loučka - Kopic, Čížek, Jablonský (86. Třešňák) - Hubník (70. Doležal). Trenér: Skuhravý.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Mareček - Vácha - Dočkal (74. Schick), Hušbauer (80. Konaté), Matějovský, Krejčí - Juliš (46. Přikryl). Trenér: Lavička

Reklama