Hlavní obsah

Plzeňští fanoušci dodrželi slib, vyplatili klubu dvacet tisíc

Plzeň

Byla to hodně neobvyklá scéna. Pro ty, kteří nebyli v obraze, přímo šokující. O poločase úvodního semifinále Poháru České pošty mezi Plzní a Brnem totiž povstal z kotle Viktorie jeho šéf, sáhl do kapsy a vyndal dvacet tisíc korun. Aby je vzápětí předal generálnímu manažerovi klubu Adolfu Šádkovi.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňští fanoušci v úvodním semifinálovém duelu Poháru České pošty s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Soustřeďme se na Viktorku

Co stálo za touto scénkou? Nic jiného než dodržený slib plzeňských příznivců... „Jednalo se o pokutu, kterou klub dostal za nevhodné transparenty a skandování fanoušků při pohárovém zápase s Domažlicemi. Příznivci se na ni složili, dvacetitisícovou částku mezi sebou vybrali," vysvětlil tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

„Finanční plnění" proběhlo o přestávce, kdy si s fanoušky přišel Šádek popovídat. Manažer se však za nimi stavil už před utkáním, kdy jim zopakoval výzvu, kterou klub prezentoval začátkem tohoto týdne. Praví se v ní, že názory fanoušků plně respektuje, ale prosí je, aby se jejich podpora soustředila výhradně na Viktorku. Což dodrželi, v Doosan Areně se ve čtvrtek fandilo výhradně slušně.

„Ukázali nadhled, a především pak dokázali, že nechtějí v žádném případě škodit. Vedení Viktorie kvituje nejen to, že se složili na pokutu, nýbrž i celkovou spolupráci s nimi," dodal Pillár.

Reklama

Související témata: