Hlavní obsah

Ústí nad Labem - Liberec 0:3Liberec postoupil do osmifinále poháru. Dál jde i Příbram

Fotbalisté Liberce ve třetím kole Poháru České pošty vyhráli na hřišti druholigového Ústí nad Labem 3:0 a postoupili do osmifinále. Účast mezi nejlepší šestnáctkou soutěže si dnes zajistila i Příbram, která zdolala další celek z druhé ligy Vlašim 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dzon Delarge z Liberce na ilustračním snímku během utkání Evropské ligy se Sevillou.

Článek

Liberec potvrdil pozici favorita už v první dvacetiminutovce. Po čtvrthodině hry otevřel skóre po úniku Ďubek a v 19. minutě ho napodobil Delarge, jenž běžel na domácího brankáře sám téměř z poloviny hřiště.

Třetí zásah přidal Slovan sedm minut po přestávce, když se z hranice šestnáctky prosadil Dydowicz a zaznamenal premiérový soutěžní zásah v libereckém A-týmu. V osmifinále si Severočeši zahrají proti lepšímu z dvojice Znojmo - Zbrojovka Brno.

V prvním poločase měli ve Vlašimi slibné šance domácí i příbramští hráči, ale oba brankáři svá mužstva drželi. Nerozhodný stav ukončil až tři minuty po pauze Řezníček, jenž na zadní tyči překonal Fendricha.

Vlašim měla ve zbytku zápasu značný tlak a sahala po vyrovnání, favorizovaní hosté však těsný náskok udrželi. Příbram si v dalším kole poháru zahraje s obhájcem trofeje Spartou Praha, nebo s Živanicemi.

3. kolo fotbalového Poháru České pošty:
Ústí nad Labem - Slovan Liberec 0:3 (0:2)
Branky: 16. Ďubek, 19. Delarge, 52. Dydowicz. Rozhodčí: Lerch
Sestava Liberce: Hroššo - Mudra, Karišik, Pimpara, Fleišman - Ďubek (79. Frimmel), Obročník, Pavelka, Dydowicz (73. Obžera) - Delarge, Luckassen (64. Hamulák). Trenér: Slovák
Vlašim - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 48. Řezníček. Rozhodčí: Váňa
Sestava Příbrami: Boháč - Sus, Zápotočný, T. Krbeček, Neves - Pilík (81. Švancara), Danoski (68. Tarczal), Zeman (73. Husár), Hnaníček, Fillo - Řezníček. Trenér: Čuhel
Opava - Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 9. Schaffartzik

Reklama

Související témata: