Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Karviná 3:0 Boleslav jde v poháru dál, v odvetě střílela až po pauze

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili do čtvrtfinále MOL Cupu. V osmifinále české pohárové soutěže vyřadili druholigovou Karvinou po výhrách 1:0 a 3:0. První utkání rozhodl Chramosta, který se trefil i v dnešní domácí odvetě společně se Skalákem a Čermákem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Jiří Skalák během utkání v Edenu se Slavií, ilustrační snímek

Článek

Mladá Boleslav měla odvetu pod kontrolou, dlouho však čekala na gól. Nejblíže k němu měl reprezentant Zahustel, ale z hranice pokutového území trefil jen břevno. Neuspěl ani Rada a pak znovu Zahustel.

Až v 51. minutě karvinský brankář Pastornický kapituloval, když nestačil na střelu dalšího reprezentanta v domácím dresu Skaláka. O osm minut později utekl Chramosta a sám před brankářem nezaváhal. Vydařenou desetiminutovku podtrhl Čermák. Po akci Skaláka a Fleišmana nastřelil Chramosta jen tyč, ale míč se odrazil k Čermákovi, který završil postup favorita mezi osmičku nejlepších celků.

Odvetné utkání osmifinále MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
Mladá Boleslav - Karviná 3:0 (0:0)
Branky: 51. Skalák, 59. Chramosta, 62. Čermák. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Melichar. První zápas 1:0, postoupila M. Boleslav
Sestava M. Boleslavi: Diviš - J. Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, J. Rada (75. Skácel) - Zahustel (46. Magera), Čermák, Skalák (65. Bořil) - Chramosta. Trenér: K. Jarolím

Reklama