Hlavní obsah

Fotbalisté Leicesteru vzdali poslední hold svému majiteli

Bangkok

Fotbalisté Leicesteru a členové realizačního týmu se dnes v Thajsku zúčastnili pohřbu majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy, jenž před týdnem zahynul při havárii vrtulníku. Hráče na obřad do chrámu v Bangkoku vedl trenér Claude Puel, nechyběly opory mužstva Jamie Vardy, Harry Maguire, Kasper Schmeichel či kapitán Wes Morgan.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Leicesteru si před zápasem v Cardiffu oblékli na počest tragicky zesnulého majitele klubu speciální trička.

Článek

Hráči Leicesteru odletěli do Thajska po sobotním ligovém utkání na hřišti Cardiffu. V emotivním prvním duelu po Srivadtanaprapchově úmrtí vyhráli 1:0 díky brance Demaraie Graye, jenž je jedním z mála členů týmu, kteří zůstali v Anglii.

Pohřební obřad thajského miliardáře začal v sobotu a bude pokračovat ještě příští týden. Fotbalisté Leicesteru se účastnili buddhistických modliteb dnes a budou na nich i v pondělí před odletem zpět do Británie. Další zápas hrají v sobotu proti Burnley.

Srivadtanaprapcha byl majitelem klubu Leicester City od roku 2010 a s mnoha svými hráči měl víc než jen profesionální vztah. Například útočník Vardy o něm mluvil jako o členu rodiny.

Během Srivadtanaprapchova působení v klubu se Leicester stal v roce 2016 s počátečním kurzem 5000:1 senzačně anglickým šampionem a postaral se tak o jedno z největších překvapení v historii sportu.

Srivadtanaprapcha, jenž šéfoval thajskému řetězci duty free obchodů King Power, zahynul společně s dalšími čtyřmi lidmi v sobotu na palubě vrtulníku. Stroj se zřítil na parkoviště u stadionu Leicesteru krátce poté, co po ligovém utkání proti West Hamu odstartoval ze středového kruhu hřiště. Příčina nehody se stále vyšetřuje.

Reklama

Související témata: