Hlavní obsah

Bébé - fotbalový přestup přes turnaj bezdomovců do Manchesteru United

Do hvězdného Manchesteru United nastupuje další adept na superlativy. Na Old Trafford přichází v těchto dnech k lékařským testům Manuel Tiago Dias Correia, zvaný Bébé, jehož cesta vedla ze sirotčince na ulici a přes portugalský tým bezdomovců až k Siru Alexovi. Ferguson se ale nenechává zviklat - je přesvědčen, že investice 7,6 miliónů liber ( asi 220 miliónů korun) mu v boji o navrácení titulu pomůže.

Foto: vitoriasc.pt

Bebe (vlevo) v jednom z posledních utkání v dresu Vitorie Guimaraes.

Článek

Bébé je 188 cm vysoký dvacetiletý bijec, který teprve nedávno vstoupil na scénu velkého fotbalu. V lednu podepsal smlouvu portugalské Vitorii Guimaraes, kde si jej všiml bývalý Fergusonův asisent Carlos Queiroz a mladíka honem doporučil. Měl proč spěchat, údajně se o něj začal zajímat i Real Madrid.

Bébého zatímní cesta životem se může po úspěšných zdravotních prohlídkách uzavřít jako pohádka o chudém sirotkovi, který měl tak rád fotbal, že se dostal do týmu pro mistrovství světa bezdomovců. Odtud byl už jen krok do světa velkého fotbalu a na post devátého útočníka ManU.

Sir Alex zatím letos příliš neutrácel, Cris Smalling a Javier Hernandes ho stáli 18 miliónů liber ( něco přes půl miliardy korun). Ale, pravda, osud německé hvězdy Mesuta Özila ještě není jasný - i když Barcelona už skoro slaví - a protože i Manchester U. si na něj brousí zuby, může dostat klubová kasa ještě pořádnou ránu.

Reklama

Související témata: