Hlavní obsah

Arsenal - Norwich 3:3Nováček z Norwiche trápil Rosického Arsenal, v dramatické přestřelce získal bod

Fotbalisté Arsenalu bušili na branku Norwiche v 37. kole anglické ligy, uhráli ale jen bod po divoké remíze 3:3. Skóre sice Kanonýři otevřeli už ve 2. minutě, po půlhodině hry měl ale navrch soupeř. Další obrátku v utkání zařídil dvěma góly Van Persie, jenže poslední slovo měl v závěru Morison. Arsenal tak dost hazarduje se svým třetím místem v tabulce otevírajícím dveře do Ligy mistrů. Celý zápas odehrál Tomáš Rosický, byl to jeho 37. zápas v sezóně, čímž si vyrovnal osobní rekord z ročníku 2006/2007.

Článek

Arsenal s Rosickým v základní sestavě vlétl do sobotního utkání anglické ligy s Norwichem velkolepě, už ve druhé minutě rozvlnil síť Benayoun. Rosický získal míč, okamžitě s ním zamířil k brance a nabídl ho Benayounovi, ten pronikl do šestnáctky, povodil si obránce a nádherně zakroutil střelu do vzdálenějšího růžku. Po krásném gólu to vypadalo, že našlápnutý Arsenal „kanárky“ bez problémů přejede, jenže kdo by si na půlhodinku odskočil, nestačil by se divit. Vše bylo jinak, Kanonýři prohrávali.

Obrátka Norwiche během 15 minut

Nejdříve prostřelil Szczesného ve 12. minutě trestuhodně nehlídaný Hoolahan, který měl dostatek času vypálit z hloubi pokutového území. Gólman si na balon sice sáhl, ale brance nezabránil. A špatné zprávy pro fanoušky Arsenalu přišly i ve 27. minutě, když bleskový protiútok Norwiche na několik doteků zakončil Holt. Skóroval však s vydatnou pomocí stínujícího Gibbse, od jehož nohy se míč odrazil a zapadl přes bezmocného Szczesného podruhé do branky Kanonýrů.

A to se ještě pět minut před přestávkou domáhali hráči Norwiche pokutového kopu po zákroku Coquelina na Hoolahana. O fanoušky Arsenalu se pokoušel další infarkt, sudí ale nepískl.

Po přestávce se Arsenal snažil o vyrovnání, hosté však hrozili nebezpečnými ataky. Blízko třetí trefě byl Jackson, který přespurtoval Vermaelena, ale nevyzrál na Szczesného, na druhé straně pak měl vyrovnání na hlavě Benayoun, obrovské šance pak v rychlém sledu spálili i Ramsey s Van Persiem. Na kopačky Kanonýrů jako by se přilepila smůla, k vyrovnání se neprodrali ani Gervinho s aktivním Rosickým.

Van Persie začal úřadovat

Pak už ale konečně zahřmělo a tribuny se otřásly nadšením. V 73. minutě našel Song v pokutovém území na ofsajdové hraně Van Persieho a ten si znovu náladu pokazit nenechal. Z první umístil míč k protilehlé tyči a bylo slyšet, jaký balvan spadl hráčům i fanouškům Gunners ze srdce - 2:2. O chvíli později mohl přidat nizozemský snajpr další gól, ale v pádu netrefil přesně.

Van Persie se dostával stále častěji do šancí, hlavičku v 80. minutě ještě neproměnil, ale v téže minutě i tak znovu skóroval. Rosický tlačil míč do šestnáctky, po několika tečích se se štěstím dostal k Van Persiemu a ten dobře umístěnou ranou otočil skóre. Jenže v 85. minutě přišla další studená sprcha. Z útočných vln Arsenalu se narodil protiútok, z něhož zničehonic rozvlnil síť Morison. Do konce utkání měli Kanonýři ještě několik šancí, ale na branku Norwiche bušili znovu marně.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Arsenal - Norwich 3:3 (72. a 80. Van Persie, 2. Benajun - 12. Hoolahan, 27. Holt, 85. Morison)

Reklama

Související témata: