Hlavní obsah

Arsenal - Wigan 1:1, pen. 4:2Arsenal zdolal na penalty Wigan a je ve finále Anglického poháru. Rosický nehrál

Londýn

Titul v Premier League už s největší pravděpodobností nezískají, přesto fotbalisté Arsenalu mohou v této sezóně dále snít o zisku některé z trofejí. Svěřenci kouče Arséna Wengera se probojovali do finále Anglického poháru poté, co v sobotním semifinálovém duelu zdolali druholigový Wigan po remíze 1:1 na penalty 4:2. Tomáš Rosický nebyl ani mezi náhradníky.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Per Mertesacker z Arsenalu vleže střílí gól v semifinále Anglického poháru proti Wiganu.

Článek

Arsenal tak má šanci ukončit devítileté čekání na zisk trofeje. Právě Anglický pohár je poslední soutěží, kterou dokázali svěřenci trenéra Arséna Wengera na jaře 2005 vyhrát. Ve finále se Arsenal utká 17. května s vítězem nedělního duelu Hull - Sheffield United.

Arsenal musel v zápase dohánět manko. Po hodině hry fauloval v pokutovém území Per Mertesacker a jeho prohřešek potrestal z penalty Jordi Gómez. Německý obránce ale svoje zaváhání odčinil, když si osm minut před koncem normální hrací doby naběhl na centr na zadní tyč střídajícího Kierana Gibbse a uklidil míč do branky.

Během půlhodiny prodloužení branka nepadla a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější Kanonýři, kteří se ani jednou nemýlili. Postupně proměnili pokutové kopy Mikel Arteta, Kim Källström, Olivier Giroud a Santi Cazorla. Na straně Wiganu se netrefili Gary Caldwell a Jack Collison.

Semifinále Anglického fotbalového poháru:
Wigan (II. liga) - Arsenal 1:1 po prodl. (0:0, 1:1), 2:4 na penalty
Branky: 63. Gómez z pen. - 82. Mertesacker.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články