Hlavní obsah

Čech se blýskl na tréninku. Za Chelsea ale bude chytat Courtois, shodují se v Anglii

Londýn

Český gólman Petr Čech stihl vyléčit zraněné rameno dříve, než se předpokládalo a navíc byl před sezónou v Chelsea povýšen na zástupce kapitána Johna Terryho, jenže podle mínění anglických médií v bráně Blues nový ročník nezačne. Jedničkou podle nich bude belgický talent Thibaut Courtois.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech během tréninku.

Článek

Dvaadvacetiletý Belgičan dostal od kouče Joseho Mourinha po světovém šampionátu dvoutýdenní volno, zatímco jeho zkušenější konkurent Čech se už zapojil do přípravy. A že se úspěšně vrací do bývalé pohody, předvedl na tréninku v Rakousku, kde mimo jiné pohotově lapil i pěkně trefený volej Garyho Cahilla.

Jenže anglická média nevěří, že by Čechovi byl něco platný náskok v přípravě oproti navrátilcovi z hostování v Atlétiku. „Jose Mourinho bude řešit v této sezóně hned několik dilemat, a to nejen na postu brankáře. Thibaut Courtois nejspíš dostane šanci být jedničkou před Petrem Čechem, o něhož se zajímá Paris St. Germain," píše například Daily Telegraph.

Podobně vidí situaci i list Daily Mail, podle kterého mladý gólman bude součástí silné osy týmu spolu s Johnem Terrym, Diegem Costou a Cescem Fábregasem. „Courtois je nyní považován za nejlepšího gólmana v Evropě. Vrátil se z Atlétika proto, aby hrál. Čech se tak bude muset spokojit s lavičkou nebo odejít," předvídá list.

Podle něj má posílená Chelsea s novými akvizicemi a pozměněnou osou velkou šanci na titul. „Courtoisova skvělá pohyblivost a schopnost sjednat si pořádek v brankovišti dodá Chelsea na síle na vlastní polovině. Blues se teď trochu v tichosti stávají jedním z favoritů ligy," doplnil Daily Mail.

Čech nefiguruje ani v předpokládané základní sestavě anglické verze serveru goal.com. „Courtois bude podle očekávání jedničkou na Stamford Bridge. Ne proto, že by se Petr Čech horšil, ale proto, že ve 22 letech je senzační Belgičan příliš dobrý na to, aby byl znovu odeslán na hostování. Bude potřebovat čas, aby si zvykl na Premier League a aby se sehrál s obránci. Jeho kvality ho ale předurčují pro to, aby v anglickém fotbale uspěl," vysvětloval goal.com.

Petr Čech ve středu odchytal první přípravný duel proti rakouskému prvoligovému Wolfsbergeru, jenž skončil remízou 1:1. Deset minut po přestávce sice Čech nohou vykopl s pomocí břevna z branky střelu Silvia, rozhodčí však usoudil, že míč už byl předtím za čárou. O vyrovnání se postaral v 84. minutě Boga.

Upřednostní Mourinho skutečně Courtoise a udělá z něj jedničku v Chelsea?
Ano
65,7 %
Ne
34,3 %
Celkem hlasovalo 11467 čtenářů.

Reklama

Související témata: