Hlavní obsah

Nejsem rasista, sexista, homofob ani antisemita, hájí se manažer z Premier League

Londýn

Velký skandál propukl v Anglii poté, co byly odhaleny textové zprávy a e-maily mezi bývalým manažerem Cardiffu Malkym Mackayem a sportovním ředitelem klubu Crystal Palace Iainem Moodym, který ve čtvrtek rezignoval na svou funkci. O odhalení se postaral deník Daily Mail po údajně několikaměsíčním pátrání. Britská média již zveřejnila video s Mackayovou reakcí.

Premiere league zažívá nevídaný skandál.

Článek

„Není mezi nimi mnoho bílých tváří, ale stojí za zvážení," napsal například na adresu eventuálních posil Mackay. O funkcionáři jiného klubu zase prohlásil: „Je to had. Teplý had. Nedá se mu věřit."

„No tak, tlustý Phile. Nic nenahradí pohled na Žida, kterému proklouznou peníze mezi prsty," navážel se do hráčského agenta Phila Smithe.

„Zprávy byly naprosto nevhodné, neakceptovatelné a já se za ně omlouvám," uvedl Mackay ke své korespondenci, v niž se vyjadřoval k hráčům, agentům, členům realizačního týmu i malajskému majiteli klubu Vincentu Tanovi.

„Bylo to období, kdy jsem byl pod tlakem a ve stresu kvůli vztahům, které v klubu nebyly nejlepší. Ale není pro to omluva," dodal dvaačtyřicetiletý Skot, který přišel o práci v Cardiffu již v minulém roce, ale ani manažerská výměna nezabránila pádu velšského klubu z Premier League do druhé anglické ligy.

Reklama

Související témata: