Hlavní obsah

Čech zůstal hráčem Chelsea, britské kluby v čele s United rekordně utrácely

dfk, jisSport.cz
Aktualizováno

Závěrečné hodiny evropských fotbalových transferů jsou za námi. Přestupy s přívlastkem last minute proběhly ve většině elitních evropských lig do pondělní půlnoci. Z českého pohledu zásadní novinkou je fakt, že brankář Petr Čech zůstává hráčem londýnské Chelsea. Hostování útočníka Radamela Falcaa v Manchesteru United celek z Old Trafford oficiálně potvrdil až v ranních hodinách. Dres Rudých ďáblů už neoblékne Danny Welbeck, který přestoupil do konkurenčního Arsenalu. Manchester United posílil ještě nizozemský reprezentant Daley Blind, zatímco mexický útočník Javier Hernández odešel do Realu Madrid. Z ostrovů zpátky do Španělska putuje Álvaro Negredo, kterého Manchester City poslal na hostování s opcí do Valencie. Britské kluby přes léto utratily za nové tváře rekordních 835 miliónů liber (zhruba 28,4 miliardy korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech bude na podzim dál působit v Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Petr Čech už v pondělí naznačil, že z Chelsea neodejde.

7:00 Ještě jedna zajímavá zpráva z ostrovů. Liverpool se podle serveru goal.com domluvil na smlouvě s gólmanem Victorem Valdésem. Ten se v současné době zapojuje do tréninku po operaci kolena a je volným hráčem. Reds tak nemusí s uzavřením formalit spěchat.

6:55 Týmy, hrající letošní ročník Ligy mistrů, daly za nové fotbalisty celkem 40 procent přestupního obnosu. Jde o částku 342 miliónů liber (11,6 miliardy korun).

6:50 Druhou nejvyšší sumu za nové posily utratil na ostrovech Liverpool. Místo Luise Suáreze, který odešel do Barcelony, si pořídil dalšího rebela Maria Balotelliho. Reds utratili celkem 117 miliónů liber (4 miliardy korun), třetí v pomyslném žebříčku je Chelsea. Ta získala šest posil za 91 miliónů liber (3 miliardy korun), nejzvučněji se jeví příchody španělských reprezentantů Diega Costy a Cesca Fábregase.

6:43 Nejaktivnějším týmem na letošním přestupovém trhu byl Manchester United. Funkcionáři Rudých ďáblů dělají všechno proto, aby tým napravil loňský nepodařený ročník. Manažer United Louis van Gaal přes léto utratil 150 miliónů liber (přes 5 miliard korun). Získal takové borce, jakými jsou Radamel Falcao, Ángel di María, Marcos Rojo, Ander Herrera, Luke Shaw či Daley Blind. Kádr Red Devils naopak opustilo hned osm hráčů, kteří v minulé sezóně stáli za velkým neúspěchem. V klubu nečekaně zůstala trojice Cleverley, Fellaini a Anderson.

6:27 Anglické kluby působící v Premier League utratily přes léto za nové tváře rekordních 835 miliónů liber (zhruba 28,4 miliardy korun). Spočítala to BBC. Mezi trojici lig s největší útratou patří ještě španělská La Liga (425 miliónů liber - 14,4 miliardy korun) a italská Serie A (260 miliónů liber - 8,8 miliardy korun). Následují bundesliga s 250 milióny liber (8,5 miliardy Kč) a francouzská Ligue 1 (100 miliónů liber - 3,4 miliardy korun).

6:02 Radamel Falcao se stal novou posilou Manchesteru United. Rudí ďáblové oficiálně dotáhli hostování kolumbijského kanonýra, který přichází z Monaka. Anglický celek zaplatí šest miliónů liber, dalších 43,5 miliónu může podle BBC doplatit na konci sezóny za Falcaův trvalý přestup. "Manchester United je skvělý klub, jeden z nejlepších na světě. Jsem nesmírně šťastný, že tady můžu být," uvedl Falcao. Z transferu byl nadšený i manažer Louis van Gaal. "Když se naskytne šance získat hráče takového kalibru, nesmíte ji nemůžete takovou příležitost propásnout," prohlásil.

1:15 Anglické servery rázně popřely spekulace o tom, že Radamel Falcao neprošel na Old Trafford zdravotní prohlídkou. Oficiální potvrzení příchodu kolumbijského ostrostřelce jsme se ale stále nedočkali. Server listu Daily Mail také upřesnil výši Falcaova možného platu - útočník si v Manchesteru United údajně nakonec přijde na 280 tisíc liber týdně (asi 9,7 miliónu korun).

0:41 Kat českých fotbalistů Teemu Pukki odchází ze Celtiku Glasgow do Bröndby Kodaň. Čtyřiadvacetiletý Fin zamířil na hostování s opcí.

0:38 Southampton úspěšně dokončil příchod obránce Tobyho Alderweirelda z Atlétika Madrid. Pětadvacetiletý rodák z Antverp přichází na roční hostování.

0:18 Chorvat Niko Kranjčar se vrací z Dynama Kyjev na roční hostování do QPR.

0:13 Potvrzený přestup! Álvaro Negredo bude hrát ve Valencii. Netopýři potvrdili roční hostování hrotového útočníka s opcí na trvalý přestup za 28 miliónů eur (pokud Valencie dosáhne na příčky zaručující start v evropských pohárech). Kmenový útočník Manchesteru City bude na Mestalle nosit dres s číslem 7. Kádr Valencie naopak překvapivě opouští útočník Jonas, který ukončil smlouvu a jedná o přestupu do Sunderlandu.

0:07 Brankář Petr Čech zůstane minimálně v podzimní části sezóny hráčem Chelsea. "Modrá je ta barva! Nic se nezměnilo. Hezkou noc všem," napsal na svůj Twitter. Reprezentační jednička tak bude dál bojovat s Belgičanem Thibautem Courtoisem o důvěru trenéra Blues Josého Mourinha.

0:00 Přestupní termín skončil. 

23:56 Kladiváři na poslední chvíli přivedli Morgana Amalfitana. Devětadvacetiletý záložník přichází z Marseille za jeden milión liber. Naopak Tom Cleverley nejspíš zůstane na Old Trafford, Manchester United za něj požadoval 8 miliónů liber, což Everton ani Aston Villa neakceptovaly.

23:45 Posledních 15 minut zbývá funkcionářům k uzavření všech formalit spojených s přestupy či hostování. 

23:38 Dvě rychlé novinky z ostrovů. Oussama Assaidi se neprosadil v kádru Liverpoolu a odchází hostovat do Stoke City. Gaston Ramirez opouští Southampton, na roční hostování jej získal Hull.

23:30 Do konce letního přestupního období chybí závěrečných 30 minut. Nervózní jsou především fanoušci Rudých ďáblů, kteří se stále nedočkali oficiálního potvrzení hostování Radamela Falcaa. To samé platí i v případě útočníka konkurenčního City Negreda a jeho možného transferu do Valencie. Noc je však dlouhá a lze očekávat, že dozvuky evropských přestupů zaplní sportovní servery ještě v úterý ráno a dopoledne. Kontroverzní přesuny na poslední chvíli pak prověří FIFA.

23:20 Útočník Wilfried Bony definitivně zůstává hráčem Swansea. Někdejší útočník pražské Sparty měl na poslední chvíli nabídku z Monaka, které hledalo náhradu za Radamela Falcaa. Vedení Swansea ale odmítlo pětadvacetiletého kanonýra z Pobřeží slonoviny prodat.

23:12 Potvrzený přestup! Brazilský středopolař Sandro zamířil z Tottenhamu do Queens Park Rangers. Transakci pro BBC potvrdil kouč londýnského mužstva QPR Harry Redknapp.

23:03 Potvrzený přestup! Bývalý útočník Realu Madrid a Barcelony Javier Saviola bude hrát za Hellas Verona. Dvaatřicetiletý argentinský fotbalista podepsal s italským klubem roční smlouvu.

23:00 Závěrečná hodina přestupů vypukla! Přestupový trh se již uzavřel na Apeninském poloostrově, v ostatních západoevropských ligách kromě Německa ještě mohou funkcionáři ladit poslední detaily.

22:47 Obránce Micah Richards odchází z Manchesteru City a podle očekávání bude rok hostovat ve Fiorentině. Italský klub posílí i dvojice Chorvatů Milan Badelj a Ricardo Bagadur.

22:39 Na ostrovech rozhodně není tak rušno, jako v letech minulých. Velký klid je podle britských serverů i na Stamford Bridge, takže Petra Čecha zřejmě i nadále uvidíme v kádru Chelsea. Do konce přestupů však stále zbývá několik desítek minut.

22:20 Danny Welbeck se přiblížil odchodu z Old Trafford. Anglický reprezentant se podle serveru BBC domluvil na přestupu do Arsenalu. Kanonýři údajně zaplatí 16 miliónů liber.

22:16 Pětadvacetiletý ofenzivní záložník Giacomo Bonaventura se brzy stane posilou AC Milán. Atalanta Bergamo za něj inkasuje zhruba sedm miliónů eur.

22:07 Potvrzený přestup! Zkušený portugalský útočník Hélder Postiga se stal hráčem Deportiva La Coruňa, s kterým podepsal roční smlouvu. Dvaatřicetiletý fotbalista přišel z Valencie, s kterou se dohodl na předčasném ukončení kontraktu. Na jaře hrál Postiga za Lazio Řím.

22:00 Do konce letního přestupového okna zbývají už jen dvě hodiny!

21:58 Obránce Emiliano Insúa opouští Atlético Madrid, ale ve španělské metropoli zůstává. Argentinský levý bek bude rok hostovat v Rayu Vallecano.

21:48 Dny španělského útočníka Álvara Negreda v Manchesteru City jsou zřejmě sečteny. Devětadvacetiletý hráč je blízko ročnímu hostování ve Valencii, která má také získat práva na Negredův případný odkup. Z Pyrenejského poloostrova také přišly zajímavé zprávy ohledně Fredyho Guarína. Záložníka Interu Milán chce na roční hostování zlanařit Real Madrid!

21:32 Potvrzený přestup! Neapol, soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, opouští švýcarský záložník Blerim Džemaili a také makedonský útočník Goran Panděv. Oba hráči podle klubového webu přestoupili do Galatasaraye Istanbul.

21:18 Kolumbijský reprezentant Fredy Guarín s velkou pravděpodobností nakonec zůstane v Interu Milán. Nerazzurri sice jednali o přestupu osmadvacetiletého záložníka do Valencie, ale oba kluby se nakonec nedomluvily na odstupném. Valencie nesouhlasila s výkupní klauzulí ve výši 11 miliónů eur a jednání ukončila.

21:00 Do konce letního přestupového okna zbývají už jen slabé tři hodiny!

20:46 Potvrzený přestup! Nizozemský gigant Ajax potvrdil přestup svého defenzivního univerzála Daileyho Blinda do Manchesteru United. Přestupová částka by měla být okolo 14 miliónů liber (490 miliónů korun). Nový manažer Rudých ďáblů tak toto léto již utratil přes 150 miliónů liber (přes pět a čtvrt miliardy korun), a to mluvíme jen o přestupových částkách, do který nejsou započítány náklady na platy příchozích hráčů.

20:30 Potvrzený přestup! Italský Inter opouští argentinský playmaker Ricky Álvarez, který odchází na roční hostování s opcí na případný přestup do anglického Sunderlandu. Informaci zveřejnil Argentincův nový zaměstnavatel na svém oficiálním twitterovém účtu. Černé kočky si tak na své konto připsaly již devátou letní posilu. Álvarezovo hostování se podle deníku Daily Mail může příští rok změnit v trvalý přestup za poplatek 10 miliónů liber (350 miliónů korun).

20:24 Agent anglického útočníka Dannyho Welbecka prozradil BBC, že jeho klient nestojí o hostování a chce ještě dnes opustit Manchester United natrvalo. "Chce být rovnou prodán a má každé právo si to žádat," rozohnil se Jonathan Hope. United mu podle Daily Mailu vyhovělo dosti šalamounsky. Rozdíl mezi částkou za hostování a trvalý přestup totiž učinilo rovných 15 miliónů liber (více než půl miliardy).

20:17 Smutná zpráva pro příznivce Aston Villy. Přestože se anglický klub nadchl pro třiadvacetiletého záložníka Sergia Canalese, který se podílel na víkendové demolici Realu Madrid v La lize, hráč podobné pocity nesdílí a raději zůstane ve španělském Sociedadu. Informovala o tom televizní stanice Sky Sports.

20:09 Potvrzený přestup! Francouzský záložník Mohamed Diamé opouští londýnský West Ham a bude nově nastupovat v pruhovaných dresech Hullu. Tygři o tom informovali na svém oficiálním twitterovém účtu. Částka za přestup je podle deníku Daily Mail 3,5 miliónu liber (asi 123 miliónů korun).

20:05 Legenda Tottenhamu Jermain Defoe stále ne a ne najít únik ze svého torontského pekla. O útočníka projevuje podle deníku Daily Mail momentálně největší zájem nováček Premier League Leicester. Pokud chce ale zkušený forvard opravdu opustit MLS, bude muset slevit ze svého platu 35 tisíc liber týdně (asi jeden a čtvrt miliónu korun).

20:00 Do konce přestupového okna zbývají už jen 4 hodiny!

19:48 Astronomický plat! Britská média přišla se spekulací, podle níž se stane nová posila Manchesteru United Radamel Falcao nejlépe placeným hráčem na ostrovech. Jeho týdenní plat by se měl vyšplhat na neuvěřitelných 340 tisíc liber týdně, tedy skoro 12 miliónů korun za sedm kalendářních dní. Snad mu nebude kapitán týmu Wayne Rooney závidět...

19:38 Potvrzený přestup! Uruguayský stoper Sebastián Coates opouští Liverpool a bude rok hostovat v Sunderlandu. Třiadvacetiletý fotbalista přišel na Anfield Road v létě roku 2011, ale připsal si jen 24 startů, v nichž docílil dvou přesných tref.

19:31 Nejvěrohodnější zdroj, britská stanice BBC, přináší svůj pohled na Welbeckův osud skrze Davida Ornsteina, specialistu tamní redakce na Arsenal: "Arsenal má zájem podepsat Dannyho Welbecka z Manchesteru United. Není jasné, jestli by mělo jít o trvalý přestup, nebo hostování. Nic zatím není dohodnuto a hráč zatím nepodstupuje lékařskou prohlídku."

19:19 Televizní stanice Sky Sports jde ve věci Welbeckova přestupu ještě dál a tvrdí, že anglický forvard už na Emirates Stadium prochází lékařskou prohlídkou.

19:11 Reportér britského deníku Daily Mail Charles Sale má nejčerstvější zprávy o odchodu anglického útočníka z Manchesteru United: "Danny Welbeck, který shodou okolností dnes trénoval s anglickou reprezentací na hřišti Arsenalu, by raději přestoupil právě na Emirates Stadium než do Tottenhamu, jehož nabídku zase preferuje vedení United."

19:02 Přestup italského útočníka Fabia Boriniho z Liverpoolu do QPR se už asi před uzávěrkou nestihne. Daily Mail informoval hned o dvou velkých překážkách transferu - jedním je přestupová částka a druhým výše hráčova platu, na kterých se zúčastněné strany nemohou dohodnout.

19:00 Do konce přestupového okna zbývá 5 hodin!

18:32 Potvrzený přestup! Hamburk na svém twitterovém účtu definitivně potvrdil největší transfer posledního přestupového dne bundesligy, když oznámil příchod Lewise Holtbyho z Tottenhamu na roční hostování.

18:30 Potvrzený přestup! Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník Benjamin Stambouli přestupuje z francouzského Monpellier do Tottenhamu. Anglický klub to potvrdil na svém oficiálním twitterovém účtu. Stambouli se na White Hart Lane upsal na pět let.

18:26 Další přestupová perlička. Real Madrid vysázel v roce 2007 Feyenoordu úctyhodných 14 miliónů eur za služby nizozemského křídelníka Roystona Drentheho, ten o sedm let později odchází na půlroční hostování v rámci druhé nejvyšší anglické soutěže - z Readingu do Sheffieldu Wednesday.

18:22 Útočník David N´Gog přestoupil do francouzské Remeše. Pětadvacetiletý hráč už nastupoval za takové týmy, jakými jsou francouzští PSG, či anglický Liverpool.

18:20 Fotografové čekající na manchesterském letišti se dočkali! Právě na tamější dráhu přistálo soukromé letadlo s novou posilou na palubě - Radamelem Falcaem. Kolumbijský forvard absolvoval polovinu vstupní lékařské prohlídky, do půlnoci pak musí v Anglii stihnout druhou část, a pak také signovat kontrakt s Rudými ďábly.

18:12 Potvrzený přestup! Marco van Ginkel opouští Chelsea a bude tuto sezónu hostovat v AC Milán. Nizozemský záložník absolvoval dnes v Itálii lékařskou prohlídku a londýnský celek oficiálně zveřejnil jeho odchod na svém oficiálním twitterovém účtu.

18:01 Přestupové okno se definitivně uzavřelo v Německu. Největší přestup posledního dne transferů do bundesligy ale stále čeká na oficiální potvrzení. Podle zatím nepotvrzených dostupných zdrojů se podařilo Lewisi Holtbymu dotáhnout svůj přestup z Tottenhamu do Hamburku na roční hostování s opcí. Třiadvacetiletý záložník si před odchodem na ostrovy udělal jméno v jiném německém týmu Schalke.

18:00 Do konce přestupového okna zbývá 6 hodin!

17:52 Konečně nějaké zprávy pro zatím velmi zklamané fanoušky Arsenalu. Bohužel nejde o žádný transfer do klubu, ale o možný odchod. Harry Redknapp je známým kouzelníkem posledních přestupových dní a jeho aktivita hýbe hráčským trhem i tentokrát. Bývalý lodivod Tottenhamu by rád z týmu největšího rivala Kohoutů přivedl francouzského univerzála Francise Coquelina, který strávil minulou sezónu na neúspěšném hostování v německém Freiburgu. QPR mají zájem taktéž o roční hostování. Dalším talentem, který může do konce přestupního okna zamířit z Emirates Stadium na hostování, je zraněními pronásledovaný Ryo Miyaichi, o nějž se zajímá nizozemské Twente.

17:44 Hotový přestup! Italský velkoklub AC Milán oficiálně přestavil novou posilu, kterou je křídelník Jonathan Biabiany. Pařížský rodák přichází z Parmy, opačným směrem putuje 4 milióny eur.

17:40 Další vleklá přestupová sága tohoto léta se blíží ke svému konci. Belgickému obránci Tobymu Alderweireldovi pšenka v Atlétiku Madrid po loňském příchodu z Ajaxu nekvetla a o jeho služby se tak aktivně zajímalo hned několik velkých evropských zájemců. Pětadvacetiletý hráč podle deníku Daily Mail momentálně dokončuje poslední kroky k přestupu do anglického Southamptonu, který prožil na začátku léta málo vídaný výprodej.

17:30 Aston Villa neuspěla ve snaze získat v Manchesteru United nechtěného záložníka Toma Cleverleyho. Současnými favority na angažování pětadvacetiletého středopolaře se zkušenostmi z anglické reprezentace jsou podle Sky Sports Everton a QPR. Bez šancí podle sázkových kanceláří ale nejsou ani španělská Valencie a další ostrovní celek Hull.

17:07 Hotový přestup! Anglický Hull zlomil klubový přestupový rekord, když si pořídil útočníka Abela Hernándeze z italského Palerma. Informuje o tom BBC. Účastník letošního MS v dresu Uruguaye podepsal na ostrovech tříletý kontrakt s roční opcí. Daily Mail uvádí spekulativní přestupovou částku 9,5 miliónu liber (asi 333 miliónů korun). Suma bude ovšem stoprocentně vyšší, než dosavadní klubový rekord 8 miliónů liber, které Hull vyplatil za Jakea Livermorea.

17:05 Další perlička posledního dne přestupového okna! Nováček Premier League Burnley se dohodl na hostování talentovaného Nathaniela Chalobaha z Chelsea. Jediné, v čem si kluby zjevně nerozuměly, je délka angažmá rodáka ze Sierra Leone. Burnley uvádí, že se jedná o půlroční hostování do ledna 2014, Blues ale popřáli svému talentu štěstí v novém působišti na celou sezónu...

17:00 Do konce letního přestupového okna zbývá přesně 7 hodin! V Německu už dokonce začala poslední hodina, v níž je možné transfery dotáhnout!

16:55 Jedno z nejkratších angažmá! Vedení Southamptonu ukončilo už po měsíci hostování alžírského fotbalisty Safíra Tajdira a vrátilo ho do Interu Milán. Anglickému klubu se nelíbil přístup dvaadvacetiletého záložníka. "Nenaplnil vysoké požadavky, které jsou kladeny na hráče Southamptonu, takže jeho angažmá bylo ukončeno," uvedl klub Premier League na svém webu. Účastník mistrovství světa v Brazílii Tajdir přišel do Southamptonu výměnou za Daniho Osvalda. Na hostování italského útočníka v Interu se po odchodu Tajdira z Anglie nic nemění.

16:47 Liverpool přišel na začátku léta o svou nejzářivější hvězdu Luise Suáreze, který se dnes přijel na Anfield Road naposledy rozloučit s již bývalými spoluhráči a zaměstnanci klubu. Odchod kontroverzního Uruguayce do Barcelony spustil vlnu příchodů do kádru manažera Brendana Rodgerse. Postupně přišli Adam Lallana, Lazar Markovič, Mario Balotelli, Alberto Moreno, Emre Can, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Kevin Stewart a Javier Manquillo. Nyní se Liverpool zbavuje přebytečných hráčů. Londýnští QPR podle Daily Mailu uspěli s nabídkou 10 miliónů liber (350 miliónů korun) za italského útočníka Fabia Boriniho. BBC tvrdí, že jde o částku dokonce ještě o tři milióny liber vyšší. Uruguayský stoper Sebastián Coates zase absolvuje lékařskou prohlídku v Sunderlandu, kde by měl rok hostovat.

16:40 Diarrovi se sen o přestupu rozplynul, jak dopadne další bývalý hráč Realu Madrid Sergio Canales? Třiadvacetiletý ofenzivní záložník přišel do španělského Sociedadu teprve před rokem, ale možná se bude opět stěhovat. O jeho služby totiž projevila enormní zájem Aston Villa. Canales se o víkendu podílel jako střídající hráč na famózním ligovém obratu proti gigantovi Realu Madrid a telefon jeho agenta od té doby nepřestal vyzvánět.

16:33 Francouzský reprezentant Mapou Yanga-Mbiwa podle všeho po roce a půl opouští anglický Newcastle. Člen národního výběru na nedávném MS v Brazílii je podle několika zdrojů v italském Římě, kde by měl absolvovat lékařskou prohlídku před potvrzením ročního hostování v tamním AS. Yanga-Mbiwa přišel na ostrovy v lednu 2013 za částku 8,5 miliónu liber (takřka 300 miliónů korun).

16:26 Trochu mnohoznačný vzkaz Petra Čecha fanouškům na oficiálním twitterovém účtu: "Přeju všem krásný den i noc, užijte si poslední hodiny přestupového okna... Bude to zajímavé až do poslední minuty."

16:19 Bayern Mnichov získal z Mönchengladbachu osmnáctiletého záložníka Sinana Kurta, jenž je považován za jednoho z největších německých talentů. Bavorský velkoklub zaplatil Borussii 1,1 miliónu eur (asi 30 miliónů korun) s tím, že další finanční vyrovnání bude záviset na hráčových výkonech. Kurt měl v Mönchengladbachu kontrakt do roku 2016, nicméně jeho agent i Bayern tvrdili, že smlouva byla kvůli tříletému limitu u mladších hráčů platná pouze do roku 2015. V novém působišti se syn německé matky a tureckého otce upsal na čtyři roky.

16:13 Brazilský fotbalista Sandro momentálně absolvuje podle Daily Mailu lékařskou prohlídku v londýnském sídle QPR. O defenzivního záložníka Tottenhamu má tak zájem bývalý kouč Kohoutů Harry Redknapp. Asi si chce spravit chuť po šoku z kolapsu Diarrova příchodu v hodině dvanácté. Sandro by se na Loftus Road sešel hned s několika nedávnými spoluhráči z White Hart Lane.

16:06 Proč většina trenérů a manažerů nesnáší cirkus posledního přestupového dne? Klasický příběh právě přilétl z Londýna - kouč QPR Harry Redknapp už si byl jistý, že podepsal bývalého záložníka Realu Madrid Lassanu Diarru z Lokomotivu Moskva. Francouz v Rusku válčí s vedením klubu i trenérem, a tak se mělo jednat o hráčovo vysvobození z fotbalového pekla. Lokomotiv je ale na Diarru tak naštvaný, že údajně poté, co už bylo vše domluveno, od dohody ustoupil. Informaci přinesly televizní stanice BBC a Sky Sports.

16:00 Do konce letního přestupového okna zbývá přesně 8 hodin!

15:50 Nový manažer Manchesteru United Louis van Gaal si letošní léto udělal z přestupového trhu vlastní Vánoce, a to nejspíš hned na několik let dopředu. Ze svého úspěšného nizozemského výběru na MS si už na Old Trafford přivedl univerzála Daileyho Blinda za 14 miliónů liber (490 miliónů korun), ale ještě má zájem o obránce Rona Vlaara. O kapitána Aston Villy, která se naopak snaží svého klíčového borce za každou cenu udržet, se ale údajně vážně zajímá také Arsenal.

15:34 Sky Sports se snaží příznivce barev Arsenalu uchlácholit alespoň tím, že znovu vytahuje na světlo světa toto léto oblíbenou spekulaci o zájmu o bývalého útočníka Sparty Bonyho Wilfrieda. Reprezentant Pobřeží slonoviny může v případě adekvátní nabídky Wales opustit, klub se na jeho odchod připravil a má za něj už v kádru náhradu v podobě Bafétimbiho Gomise z Lyonu.

15:28 Opravdovým utrpením je poslední den přestupů pro fanoušky londýnského Arsenalu. Ti doufali, že se v nové sezóně mizerně hrajícímu klubu podaří zalepit děravá místa v kádru na postech útočníka, defenzivního záložníka a stopera, ale zatím to příliš nevypadá. Podle posledních zpráv stanice Sky Sports Arsenal nemá zájem o legendu rivala Tottenhamu Jermaina Defoua, který se po půl roce vrátil z Toronta a už se do MLS zpátky vracet nehodlá. Větší vzrušení tak mohla fanouškům Kanonýrů přinést amatérská fotografie manažera Arséna Wengera. Francouzský lodivod ovšem neletěl urvat nějakou tu hvězdnou posilu, nýbrž soudcovat benefiční Zápas pro mír do Itálie.

15:10 Stanice Sky Sports přináší nejčerstvější informace od Jonathana Hopea, agenta útočníka Manchesteru United Dannyho Welbecka. Ten se snaží dostat svého klienta z hvězdnými forvardy přeplněného Old Trafford před dnešní půlnocí. Podle Hopeových prohlášení je lídrem v závodech o služby jeho klienta stále londýnský Tottenham.

15:00 Do konce letního přestupového okna zbývá přesně 9 hodin!

14:52 Bavorský gigant Bayern už má zřejmě po letních nákupech, přesto dnes v Michově září úsměvy na všechny strany. Německý velkoklub totiž oficiálně představoval záložníka Xabiho Alonsa, kterého získal z Realu Madrid a podepsal s ním kontrakt na dva roky.

14:33 Atlético Madrid se dohodlo s FC Turín na přestupu záložníka Alessia Cerciho. Podle agentury Reuters by měl sedmadvacetiletý fotbalista po zdravotní prohlídce podepsat se španělským mistrem tříletou smlouvu. Pro Atlético je italský reprezentant další z řady posil, které klub získal po úspěšné minulé sezóně, v níž vedle titulu postoupil také do finále Ligy mistrů. Do Madridu přišli například útočníci Mario Mandžukič s Antoinem Griezmanem.

14:21 Hotový přestup! Po příchodu Falcaa opustil podle BBC Old Trafford věčný náhradník Javier Hernández. Útočník známý jako Chicarito odchází na roční hostování s následnou opcí do kádru vítězů Ligy mistrů z Realu Madrid. Za hostování utrží Rudí ďáblové 1,5 miliónu liber, pokud bude Mexičan na Santiagu Bernabeau zůstávát, pošle Bílý balet na účet ostrovního celku dalších 15,5 miliónu liber.

14:13 Podle informací uznávaného experta na španělský fotbal Guillema Balague jde v případě Falcaa o přestup do Manchesteru United, smlouva byla podepsána na čtyři roky. První z nich ale musí být vedený jako hostování, aby se Rudí ďáblové, kteří před příchodem Falcaa utratili už 133 miliónů liber, vyhnuli sankcím za porušení Finančních pravidel UEFA. Celková částka za hostování plus přestup by měla být 65 miliónů eur (asi 1,8 miliardy korun), roční plat Kolubijce by se pak měl vyšplhat na 9 miliónů eur (čtvrt miliardy korun).

14:00 Do konce letního přestupového okna zbývá přesně 10 hodin!

13:58 Exkluzivně! Podle našich informací zůstane Petr Čech "na 99 procent" minimálně dalšího půl roku v Chelsea, kde bude bojovat o návrat na pozici gólmanské jedničky týmu s Belgičanem Thibautem Courtoisem.

13:49 Britský Daily Mail přinesl informaci o tom, že Chelsea nabídla služby českého gólmana Petra Čecha jinému londýnskému celku QPR. Blues by nejraději svou stálici udrželi, českého reprezentanta ale rozhodně nehodlají pustit některému z přímých rivalů v boji o titul v Premier League. Čech prý zase preferuje v případě transferu setrvání v Londýně. Potud se zdá situace ideální pro všechny zúčastněné strany. Podle Daily Mailu ale vše proběhlo už minulý týden a QPR nakonec podepsali za 6 miliónů liber Alexe McCarthyho z Readingu. Jedničkou týmu je vynikající Angličan Robert Green.

13:40 A zase ten Inter. Stadión Giuseppeho Meazzy opouští argentinský playmaker Ricky Álvarez, který odchází na roční hostování s opcí na případný přestup do anglického Sunderlandu. Podle Daily Mailu přijde Černé kočky sezónní výpůjčka hráče na milión eur (necelých 28 miliónů korun), za dalších 10 miliónů liber (asi 350 miliónů korun) pak může za rok Álvarez na ostrovech zůstat natrvalo.

13:32 Manchester United musí udělat svým hvězdným posilám také odpovídající místo v kabině. Kádr dnes opustí dva anglické talenty. Útočník Danny Welbeck si po příchodu Falcaa musí sbalit své věci v útrobách Old Trafford. Lídrem dostihů o služby třiadvacetiletého forvarda je londýnský Tottenham, který chce Welbeckovi uvolnit místo odchodem Roberta Soldada. O Welbecka se ale pikantně zajímá také Arsenal, tedy největší rival Kohoutů. Oba kluby se prý navíc nově zajímají o služby Jermaina Defoa, kterého po půlroce omrzela zámořská MLS. Old Trafford také opouští záložník Tom Cleverley, který prý už absolvoval tajnou schůzku s legendou United Royem Keanem, který je momentálně asistentem trenéra v Aston Ville.

13:18 Další rána pro Arsenal. Kanonýři celé léto marně shánějí útočníka a defenzivně smýšlejícího záložníka. Podle kuloárních zpráv v posledních dnech se zdálo, že si na druhý jmenovaný post vybral manažer Arséne Wenger talentovaného reprezentanta Portugalska Williama Carvalha. Dvaadvacetiletý středopolař ale nyní definitivně vyvrátil možnost odchodu ještě během dnešního dne. "Opustit Sporting v poslední den mě nikdy ani nenapadlo," ukončil šířící se spekulace Carvalho, o kterého měly zájem i další velké evropské kluby.

13:09 A ještě jednou z Apeninského poloostrova. Další slavný italský celek minulosti Inter Milán nakonec asi přeci jen opustí záložník Fredy Guarín. Osmadvacetiletý záložník byl dlouho v hledáčku mocně posilujícího Manchesteru United, skončí ale nejspíš ve španělské Valencii, nebo pod Andrém Villasem-Boasem v silném ruském Zenitu Petrohrad. Na Mestallu prý míří po ročním angažmá v Manchesteru City také reprezentační forvard Álvaro Negredo.

13:00 Nejčerstvější novinky z Itálie. Další hráč Chelsea je takřka oběma kopačkami v AC Milán. Po známém dvouletém hostování Fernanda Torrese jsou Rossoneri blízko ročnímu hostování Marka van Ginkela. Nizozemský záložník momentálně absolvuje na San Siru lékařskou prohlídku. "Věřím, že v AC Milán dostanu více příležitostí si zahrát. S hlavním koučem Inzaghim jsem o svém příchodu ještě nehovořil, ale s Fernandem Torresem jsem toto angažmá už v týdnu diskutoval," svěřil se jednadvacetiletý borec oficiálním stránkám italského týmu.

12:42 Všímavý fanoušek vyfotil manažera Arsenalu Arséna Wengera při odletu z londýnského letiště. Celá fotbalová Evropa si teď horečně pokládá otázku, kam se Francouz pro novou posilu vydává. Poté, co se nedávno na půl roku zranil útočník číslo 1 Olivier Giroud, fanoušci zoufale volají po novém forvardovi. Měl jím být Cavani z PSG, nebude. Příznivci Kanonýrů doufali v příchod Falcaa z Monaka, ale toho ulovili United. Podle spekulací by mohlo jít o poslední pokus dostat přes čáru přestup famózního Němce Marka Reuse. V Dortmundu si navíc mohou dovolit hráče pustit, protože už získali náhradu v podobě navrátilce Šindžiho Kagawy z Manchesteru United.

12:31 Monako už údajně našlo náhradu za odcházejícího Falcaa. Má se jí stát španělský útočník Roberto Soldado, jehož roční působení v Tottenhamu po odchodu z Valencie připomínalo spíš procházku peklem. Na ostrovech se devětadvacetiletý forvard blýskl snad jen jako výborný exekutor penalt. Kohouty opouští také Soldadův kolega Lewis Holtby. Mladý záložník si před odchodem na ostrovy udělal jméno v bundeslize a do Německa se na roční hostování vrací. Momentálně absolvuje lékařskou prohlídku v bohatém, leč výsledkově nevyzpytatelném Hamburk.

12:15 Bývalého anglického reprezentanta a ikonu Tottenhamu Jermaina Defoa zjevně rychle přestal bavit zámořský fotbalový důchod v MLS. O brzy dvaatřicetiletého útočníka mají zájem doma na ostrovech - konkrétně nováček soutěže Leicester, QPR, tedy další londýnský celek vedený bývalým šéfem Defoa u Kohoutů Harry Redknappem severoanglický Newcastle. Defoe hájí barvy kanadského Toronta teprve půl roku, v 16 zápasech nasázel 11 gólů.

12:09 Útočník Manchesteru United Javier Hernández má namířeno do Realu Madrid. Mexický forvard s přezdívkou Chicharito se ve španělské metropoli podrobuje zdravotní prohlídce.

11:41 Díky dlouhodobému zranění trochu zapomenutý brankář Victor Valdés je v hledáčku Liverpoolu. Bývalá opora Barcelony ale má momentálně statut volného hráče, a tak jej dnešní půlnoc k podepsání smlouvy s některým ze zájemců nijak netlačí.

11:32 Nejdéle sloužící člen kádru Manchesteru City Micah Richards je takřka jistě z klubu pryč. Italská Fiorentina totiž informovala, že anglický obránce přistál na tamějším letišti. Ve Florencii jej nyní čeká lékařská prohlídka.

11:06 Poslední den přestupů pomalu graduje své první velké drama. Sociální síť Twitter takřka explodovala - hned několik více, či méně věrohodných zdrojů totiž uvádí, že se Radamel Falcao nakonec upsal na čtyři roky Manchesteru United. Rudí ďáblové po mizerném startu pod novým manažerem Louisem van Gaalem mocně posilují. Za Kolumbijce prý United zaplatí úctyhodných 65 miliónů liber.

11:00 Jeden z nejvěrohodnějších zdrojů v oboru, britská televizní stanice BBC, přináší nejčerstvější novinky ohledně dalšího působení Radamela Falcaa. Kolumbijský kanonýr sice nechal včera na facebook na chvíli proniknout informaci o svém hostování v Realu Madrid, podle posledních zpráv se ale do celé věci vložili bohatí šejkové z Manchesteru City a nabízejí Falcaovu současnému zaměstnavateli Monaku výměnu za španělského forvarda Álvara Negreda. Citizen mají velký problém s Finančními pravidly UEFA a nemohou si dovolit už příliš utratit.

Poslední přestupový den je vždy ve znamení obrovského zájmu fanoušků, kteří jsou natěšení na závěrečné posily pro své oblíbené barvy. Pro většinu fotbalových funkcionářů jde pak spíš o horor - buď se snaží ze všech sil udržet své největší hvězdy proti zběsilým nájezdům bohatších nápadníků, nebo se naopak snaží na poslední chvíli dotlačit včas za pomyslnou čáru vlastní hektické nákupy.

Klasický příběh posledního přestupového dne

Často jde o minuty, či dokonce vteřiny, což perfektně dokumentuje příběh přestupu Mikela Artety do Arsenalu před třemi roky. Tehdejší oporu Evertonu si vybral manažer Arséne Wenger jako náhradu za kapitána Cesca Fábregase, který tehdy zamířil do rodné Barcelony.

Odpoledne posledního přestupového dne prosákly do médií zprávy o zájmu Kanonýrů o Artetu. O pár hodin později byl příběh naopak zdánlivě zcela ukončený. Jenže hodinu před uzávěrkou přestupů učinil španělský záložník málo vídaný a velmi neoblíbený krok - podal v Goodison Parku oficiální žádost o přestup. Klub jeho přání jen velmi nerad vyhověl a Arteta se tak stačil během další hodiny ještě dohodnout na svém odchodu na Emirates Stadium za částku 10 miliónů liber (asi 350 miliónů korun).

Který z fotbalových transferů je dosavadním přestupem léta?
Luis Suárez do Barcelony.
20,1 %
James Rodríguez do Realu Madrid.
4,9 %
Toni Kroos do Realu Madrid.
27,7 %
Radamel Falcao do Manchesteru United.
18,9 %
Ángel di María do Manchesteru United.
7,8 %
Diego Costa do Chelsea.
6,4 %
Cesc Fábregas do Chelsea.
3,2 %
Alexis Sánchez do Arsenalu.
3,8 %
Mario Balotelli do Liverpoolu.
3,7 %
Jiný přestup.
3,5 %
Celkem hlasovalo 8567 čtenářů.

Reklama

Související témata: