Hlavní obsah

Rakovinu odhalil střet se Sagnou. Bývalá opora Newcastlu Jonas promluvil o zákeřné nemoci

Argentinský záložník Jonas Gutierrez, jenž se proslavil zejména při působení v anglickém Newcastlu, otevřeně promluvil o svém boji s rakovinou. V rozhovoru pro argentinskou televizi prozradil, že na zákeřnou chorobu lékaři přišli loni až po střetu s tehdejším obráncem Arsenalu Bacarym Sagnou.

Foto: Profimedia.cz

Argentinský fotbalista Jonas Gutierrez.

Článek

Jedenatřicetiletý středopolař podle svých slov cítil už bezprostředně po střetu s francouzským zadákem nesnesitelnou bolest na varlatech a utkání, které jeho tým prohrál 0:1, dokončil jen s velkým sebezapřením.

„Měl jsem se Sagnou poměrně tvrdý střet. Způsobilo mi to velkou bolest, fakt to děsně bolelo. Hned po zápase jsem šel za doktorem, který mi řekl: ´Buď v klidu, to nic není´," vracel se k incidentu odchovanec Vélezu Sarsfield.

Jenže bolest dál přetrvávala a tak po letní přestávce navštívil lékaře znovu. „Po dovolené jsem tu bolest začal znovu cítit. Liga se rozjela, ale na přelomu září a října jsem zjistil, že mám na varleti otok a zánět. Šel jsem za lékařem, který mi řekl, že musím na ultrazvuk. Našel mi nádor a ihned mi sdělil, že bych měl jít druhý den na operaci," pokračoval rodák ze Sáenz Peňa.

Hledej si jiný tým, řekl kouč

Operaci chtěl podstoupit v Argentině, s čímž klub souhlasil: „V říjnu mně v Argentině nádor vyoperovali a ujišťovali mě, že se rakovina nikam nerozšířila a nepotřebuji žádnou další léčbu, jen se musím zotavit z operace."

Návrat do Newcastlu se mu ale podle představ nevydařil. „Trénoval jsem do konce listopadu, tým byl tou dobou v dobré formě. V polovině prosince mi pak kouč řekl, že bych si měl raději hledat nový tým," prozradil verdikt kouče Alana Pardewa, po němž putoval do Norwiche na hostování.

Argentinští lékaři mu po operaci doporučili prohlídku po pěti měsících od zákroku, ta bohužel odhalila další stopy rakoviny, kvůli nimž musel fotbalista zahájit chemoterapii.

„Z ní mi zbývá poslední dávka. Pak budu potřebovat další dva měsíce na zotavení. To nejhorší už mám ale snad za sebou," doufá.

Fotbalista se chtěl nejprve svěřit s nemocí jen svým nejbližším, dokonce i říkal, že o své dlouhé vlasy a výrazné vousy přišel kvůli sázce. Nicméně nyní se rozhodl svůj boj zveřejnit, aby tím pomohl ostatním, kteří trpí stejnou chorobou, a dodal jim víru, že nemoc můžou porazit.

Reklama

Související témata: