Hlavní obsah

Čechova situace je ostudná. Odejdi, radí českému brankáři legenda Arsenalu

Namísto toho, aby se přestalo o brankářích Chelsea po Mourinhově rozhodnutí mluvit, se děje přesný opak. Stále více expertů a někdejších fotbalistů se shoduje na tom, že pro českého gólmana Petra Čecha je současná role dvojky neúnosná. Naposledy podobný názor vyjádřil někdejší anglický reprezentační brankář a legenda Kanonýrů David Seaman.

Foto: Darren Staples, Reuters

Petr Čech během tréninku fotbalistů Chelsea v Cobhamu.

Článek

Portugalský trenér José Mourinho se čertí, že novináři neustále otevírají otázku gólmanů v Chelsea. Sám dal přeci jasně najevo, že jedničkou bude Thibaut Courtois. Mladý Belgičan nastoupil zatím do všech zápasů Blues v probíhající sezóně, zatímco Čech zahřívá jen lavičku náhradníků.

Čím dál větší množství odborníků ale považuje Čechovu současnou roli za nedůstojnou. Přeci jenom český reprezentační brankář přišel na Stamford Bridge před deseti lety a celou dobu hájil tři tyče v pozici týmové jedničky. A rozhodně není za výkonnostním zenitem...

Posledním, kdo se ostře vyjádřil k současnému stavu, je někdejší brankář Albionu a legenda Arsenalu David Seaman. „Nechcete sedět na lavičce každý víkend a pro brankáře kvalit Petra Čecha je to ostuda. Pro hráče, který je na vrcholu svých sil, je to obrovská škoda," řekl Seaman pro Absolute Radio.

A hned prohlásil, co by v Čechově situaci udělal on sám: „Pokud bych byl v jeho pozici, odešel bych (z Chelsea), protože bych chtěl chytat," vysvětlil dnes padesátiletý Seaman.

Kdybyste byli v situaci Petra Čecha, opustili byste Stamford Bridge?
Ano
95,6 %
Ne
4,4 %
Celkem hlasovalo 41051 čtenářů.

Reklama

Související témata: