Hlavní obsah

Rosickému se otevírá šance. V Lize mistrů i proti Chelsea

Londýn/Praha

Možná se dočká i něčeho jiného než vysedávání na lavičce či dokonce na tribuně. Tomáš Rosický si v rozběhlé sezóně, v níž se fotbalový Arsenal tak trochu proměnil v lazaret, může zase dělat větší naděje, že se výrazněji objeví na trávníku v dresu londýnského celku. A možná už ve středu v Lize mistrů proti Galatasaray a pak hned v domácí soutěži proti Chelsea.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický se v poslední době dostal do hry jen s reprezentací. Na snímku ze zápasu s Nizozemskem.

Článek

Kouč Arséne Wenger momentálně počítá ztráty. Kapitána Mikela Artetu musel v posledním ligovém střetnutí proti Tottenhamu (1:1) záhy střídat Mathieuem Flaminim, opora středu pole má problém s opětovně nataženým lýtkovým svalem. Aaron Ramsey pro změnu se stehnem, Jack Wilshere s kotníkem. Jen posledně jmenovaný z tria marodů by zřejmě mohl tento týden hrát. „Ale jisté to rozhodně není,“ připomínají média na ostrovech.

Další na řadě pro středové posty? „Alex Oxlade-Chamberlain, Tomáš Rosický, Francis Coquelin a také Abou Diaby, i když právě jeho Wenger ještě nebude chtít příliš namáhat po návratu,“ píše The Telegraph.

Rosický tak vskutku má šanci dostat se do hry. Téměř vše mu jde do noty. I to, že Calum Chambers bude využit spíše v obraně. V záloze se tedy rýsuje prostor...

S fyzičkou vsadili na Američana, který pomáhal Němcům

Ale těch zranění v Arsenalu je v poslední době opravdu nějak moc, všímají si média. Chyběli či stále ještě chybějí Kieran Gibbs, Per Mertesacker, Mathieu Debuchy, Olivier Giroud a Nacho Monreal. Dlouhodobě mimo je i Theo Walcott (koleno), jehož návrat by se měl uskutečnit v říjnu. Alespoň jedna příznivější zpráva pro Arsenal, v němž se kvůli zdravotním trablům řady hvězd začíná mluvit i o propracovanější fyzické přípravě a regeneraci.

Američan Shad Forsythe, který pracoval s německým národním týmem, byl v létě jmenován novým klubovým šéfem pro atletickou přípravu. Mluví se také o vylepšení zázemí. Když se v roce 1999 Arsenal stěhoval do Colney, bylo toto centrum považováno za nejlepší v Premier League. Jenže doba pokročila. Chelsea, oba Manchestery a třeba i Tottenham vybudovaly ještě modernější základny... Nejbližší úkol pro Wengera ale zní: Postavit silnou zálohu proti Galatasaray.

Nastoupí Rosický za Arsenal ve středu proti Galatasaray?
Ano, bude hrát od začátku
30,9 %
Ano, nastoupí v průběhu utkání
50,9 %
Ne, zůstane nadále mezi náhradníky
18,2 %
Celkem hlasovalo 6893 čtenářů.

Reklama

Související témata: