Hlavní obsah

Současná Chelsea může být nejúspěšnější v celé klubové historii, zahrál si Čech na prognostika

Londýn/Praha

Zase je v centru pozornosti. Anglická média jsou opět moc a moc zvědavá na mínění českého legionáře ve službách Chelsea. Petr Čech totiž vystřídal zraněného belgického gólmana Courtoise mezi tyčemi Blues, absolvoval zápas Ligy mistrů se Sportingem Lisabon, ligový duel s Hull City i čtvrtfinále Ligového poháru s Derby County a svými výkony jen potvrdil, proč ho kouč Mourinho nemíní ze Stamford Bridge pustit na jinou štaci. „Současná sezóna může být vůbec nejlepší v celé historii Chelsea,“ nechal se slyšet Čech po třech duelech odchatných v této sezóně poprvé v rychlém sledu.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Petr Čech s kapitánskou páskou Chelsea v utkání proti Sportingu Lisbon.

Článek

Mourinhovi muži mají skutečně skvostnou bilanci... V Premier League získali v 16 zápasech 39 bodů a soutěži kralují s tříbodovým náskokem před obhájcem primátu Manchesterem City, v Lize mistrů postoupili suverénně do jarního osmifinále, kde se střetnou s Paris St. Germain, v anglickém Ligovém poháru jsou po výhře nad Derby County už v semifinále, kde narazí na Liverpool, v FA Cupu je ve třetím kole čeká Watford.

„Tento tým má potenciál a kvalitu, aby se stal jedním z nejlepších týmů v historii Chelsea. Samozřejmě, pokud vyhraje trofeje, o něž usiluje," nechal se slyšet Čech poté, co jeho tým udělal další vítězný krok i v Ligovém poháru.

Úspěšnost sezóny se hodnotí až na konci

„V tuto chvíli si vedeme až obdivuhodně dobře, ale zatím nemáme v rukách žádnou trofej. A jen podle získaných trofejí se hodnotí úspěšnost sezóny. Takže až na jejím konci uvidíme," brzdil Čech chystající v Chelsea už od roku 2004 euforii, která jeho tým obklopuje.

„Je těžké dopředu odhadovat, kolik trofejí můžeme získat. Jsme top týmem Premier League, postoupili jsme v Ligovém poháru, v Champions League jsme se propracovali do osmifinále a chceme pochopitelně vyhrávat další a další zápasy ve všech soutěžích. Ale jsou tady i soupeři a konkurenti, kteří chtějí totéž. Stačí si vybrat jeden nešťastný den a sehrát nešťastný zápas a nakonec nemáte nic," připomínal český reprezentační gólman, že sezóna je ještě dlouhá a utkání čeká na jeho celek spoustu.

„Ale současný tým má každopádně potenciál a fotbalové kvality, aby se stal nejúspěšnějším v dosavadní klubové historii Chelsea," je přesvědčený i Čech.

Reklama

Související témata: