Hlavní obsah

Trenér Pellegrini si vroucně přeje, aby Sloni vypadli a Bony s Tourem stihli šlágr s Chelsea

Manchester/Praha

Asi málokdo si tak vroucně přeje, aby reprezentace Pobřeží slonoviny ve středu prohrála s Kamerunem a na africkém šampionátu skončila už ve skupině, jako trenér Manchesteru City. „Hned bychom poslali do Rovníkové Guineji letecký speciál, aby se Yaya Touré a Bony Wilfried mohli vrátit na ostrovy,“ netají Manuel Pellegrini, že bude držet palce Kamerunu a toužit po vyřazení Slonů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yaya Touré (v modrém dresu) Manchesteru City hodně chybí.

Článek

Citizens zažili ve dvou posledních duelech neskonalé blamáže. Nejprve prohráli v ligovém utkání doma s Arsenalem 0:2 a jejich ztráta na vedoucí Chelsea tak znovu narostla na pět bodů, v sobotu vypadli ve čtvrtém kole FA Cupu s podceňovaným Middlesbrough rovněž po domácí prohře 0:2, což byla ještě větší ostuda.

Stane se Bony spasitelem?

Žádný div, že se trenér Pellegrini tak usilovně upíná k návratu dvou mužů, kteří by měli jeho tým pozvednout. Yaya Touré je klíčovou postavou Citizens, Bony Wilfried novou střeleckou akvizicí koupenou za 28 miliónů liber na samém konci ledna ze Swansea. Za Manchester City ještě nenastoupil ani k jednomu utkání, ba co víc - v novém klubu ani netrénoval, přesto by se pro mistrovský celek měl stát spasitelem.

Pro Pellegriniho svěřence je totiž koncovka prokletím a střílení gólů hotovým utrpením. Vždyť v posledních třech zápasech dal jen jednu jedinou branku, když remizoval na Evertonu 1:1. Od té doby má 180 minut utrum. Problémy násobí i to, že Agüero se po zranění nemůže stále dostat do bývalé formy a střelecky se trápí.

Proto tolik nadějí, jež se upíná k Bonymu. Ani jemu se ovšem na Africkém poháru národů střelecky nedaří a ve dvou dosavadních zápasech Pobřeží slonoviny se mezi střelce nezapsal. O dalším osudu Slonů se rozhodne ve středu, kdy jsou na programu závěrečné zápasy skupiny D. V ní všechny dosavadní zápasy skončily remízou 1:1, takže Kamerun, Pobřeží slonoviny, Guinea a Mali mají shodně dva body a skóre 2:2.

Speciál do Afriky je nachystán

Ve středu jsou na programu zápasy Kamerun - Pobřeží slonoviny a Mali - Guinea. Pokud by Pobřeží slonoviny s Kamerunem prohrálo, na šampionátu končí. Právě v tom je naděje pro Pellegriniho a jeho Manchester.

„Doufáme, že to vyjde a Yaya Touré i Bony Wilfried budou už o víkendu k dispozici. Jsme připravení pro ně poslat letecký speciál, aby se vrátili na ostrovy včas," potvrdil chilský kouč, který by oba hráče už v sobotu moc a moc potřeboval.

Jeho mužstvo se totiž představí v ligovém šlágru na Stamford Bridge proti Chelsea. „Bude to rozhodující zápas v boji o titul. Pojedeme tam, abychom vyhráli a vrátili se znovu do hry o primát. Nic není nemožné, ani vítězství na půdě Chelsea," věří kouč Citizens v úspěch. Zvláště, když se rýsuje možnost, že by oba zmiňovaní hráči byli k dispozici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články