Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 1:1Šlágr Chelsea s Citizens vítěze nepoznal, Manchester United už je třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Rémy 1 : 0
45. Silva 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté londýnské Chelsea si po sobotním šlágru 23. kola anglické Premier League uchovali v čele tabulky pětibodový náskok na druhý Manchester City. Se svým protivníkem remizovali na Stamford Bridge 1:1, o góly se postarali na konci první půle útočník Loïc Rémy a záložník Citizens David Silva. Brankář Blues Petr Čech sledoval zápas jen z lavičky náhradníků. Posledních 13 minut utkání si zahrál i hostující Frank Lampard, kterého fanoušci Chelsea uvítali mohutným potleskem. Manchester United porazil na Old Trafford poslední Leicester 3:1 a posunul se na třetí příčku o bod před Southampton, jenž ale má nedělní duel se Swansea k dobru.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Záložník Manchesteru City David Silva (vlevo) a útočník Sergio Agüero se radují z vyrovnávací branky proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Oba celky bojující o titul postrádaly klíčové hráče. Chelsea neměla k dispozici potrestaného Diega Costu ani zraněného Cesca Fábregase, hráčům Manchesteru City zase scházel klíčový muž zálohy Yaya Touré, bez kterého v této sezóně ještě nevyhráli.

Diega Costu zastoupil na hrotu útoku Chelsea Francouz Rémy a ukázal se jako kvalitní náhrada. Ve 41. minutě poslal Hazard z voleje přízemní centr do vápna a Rémy dostal svůj tým do vedení. Jenže to nevydrželo ani do poločasové přestávky, neboť chvíli nato se opřel do míče Agüero a španělský záložník Silva tečoval míč do branky.

Ve druhé půli už se hrála taktická bitva a Chelsea si především hlídala remízu a pětibodový náskok. Za celý zápas se jen třikrát pokusila o střelu. Manchester City sice v závěru tlačil a bojoval o potřebnou výhru, ale obrana Chelsea v čele s brankářem Courtoisem zůstala pevná.

Rudí ďáblové jsou třetí, Walters dal hattrick

Fotbalisté Manchesteru United si poradili s posledním celkem anglické ligy Leicesterem, doma zvítězili 3:1 a minimálně do neděle se posunuli na třetí pozici.

O výhru domácího celku se na Old Trafford postaraly největší útočné hvězdy. Nejprve se prosadil Van Persie, i když zřejmě v těsném ofsajdu, když si naběhl za obranu a ve skluzu usměrnil Blindovu přihrávku do branky. Krátce poté nizozemský útočník založil akci, po které střílel Di María a Falcao byl při dorážce důraznější než dva obránci soupeře. Leicester si pak dal vlastní branku a v závěru už jen zkorigoval stav.

Důležitou výhru vybojoval také Liverpool, který doma porazil 2:0 West Ham a dostal se před něj na sedmou příčku. Gólem se na vítězství podílel Daniel Sturridge, který se vrátil do hry po pětiměsíčním zranění.

Dalšími dvěma zásahy se blýskl objev této sezóny Harry Kane. Útočník Tottenhamu, jenž by v červnu neměl chybět na mistrovství Evropy jednadvacítek v Česku, tak pomohl k výhře 3:0 na hřišti West Bromwiche. V tomto ročníku má na kontě už deset ligových branek.

Jonathan Walters dokázal jako první hráč Stoke vstřelit v Premier League hattrick, jímž rozhodl o vítězství 3:1 nad Queens Parkem.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Liverpool - West Ham United 2:0 (51. Sterling, 80. Sturridge)
Manchester United - Leicester 3:1 (27. Van Persie, 32. Falcao, 44. vlastní Morgan - 80. Wasilewski)
Hull - Newcastle 0:3 (40. Cabella, 50. Sammy Ameobi, 78. Gouffran)
Crystal Palace - Everton 0:1 (2. Lukaku)
Stoke - QPR 3:1 (21., 34. a 90.+2 Walters - 36. Kranjčar)
Sunderland - Burnley 2:0 (20. Wickham, 34. Defoe)
West Bromwich - Tottenham 0:3 (15. a 64. z pen. Kane, 6. Eriksen)
Chelsea - Manchester City 1:1 (41. Rémy - 45. Silva)

Reklama

Související témata: