Hlavní obsah

Mourinho v kabině zuří, i když vedeme. Létají lahve i stoly, prozradil Terry

Londýn

Koučování v jeho podání bývá velké divadlo, emoce všech druhů nijak neskrývá, spíše je rád dává teatrálně najevo. Trenér fotbalové Chelsea José Mourinho je navíc ve svých projevech tak nepředvídatelný, že jeho reakci nedokážou odhadnout ani ti, kteří by ho měli perfektně znát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Třeba kapitán Chelsea John Terry, jenž se o nevyzpytatelném kouči rozpovídal na oficiálních stránkách klubu. „Někdy o poločase prohráváte, což se našemu týmu moc často nestává, jdete do kabiny a očekáváte, že bude řádit. Jenže vstoupíte a trenér je klidný a soustředěný. Úplný opak než čekáte," prozradil kapitán Blues.

„Začne ve stylu: ‚Poslouchejte, tenhle zápas vyhrajeme. Vlétneme tam a dáme rychlý gól.' A v tomto duchu mluví dál," pokračoval spoluhráč Petra Čecha.

Překvapí klidem a rozvahou

Zatímco třeba za stavu 2:2 o přestávce duelu proti Hullu (Chelsea nakonec vyhrála 3:2) byl temperamentní Portugalec klidný. V případech, kdy mají jeho svěřenci zápas pod kontrolou, umí pořádně vybuchnout.

„Jindy třeba vedeme o poločase 2:0 nebo 3:0, do šatny jdeme veselí, a on řádí jako neřízená střela. Převrací stoly, lahve s pitím létají po kabině. Pak se ptáte, odkud tohle vzniklo?" divil se Terry.

„Pak ale jdeme na hřiště a vyhrajeme třeba 5:0, místo abychom se protrápili k výhře 3:1 nebo 3:2. On velmi dobře pozná, kdy hráči sundají nohu z plynu. Dokáže tyhle věci vycítit už před zápasem. Umí se vcítit do každého hráče i utkání," dodal kapitán aktuálního lídra Premier League.

Reklama

Související témata: