Hlavní obsah

Změť vzkazů i jazyků. Esa komentují Čechův přesun. Je smutné tě vidět odcházet, píše Drogba

Aktualizováno

Vzkazy a gratulace zaplavily sociální sítě, bývalí i současní spoluhráči Petra Čecha stručně komentují jeho definitivně uzavřený přesun z Chelsea do konkurenčního Arsenalu. „Hodně štěstí! Jsem si jist, že jsi udělal to vůbec nejlepší,“ hodnotil Čechův přestup jeho brankářský kolega Gianluigi Buffon z Juventusu.

Foto: arsenal.com

Brankář Petr Čech pózuje s dresem londýnského Arsenalu.

Článek

„Z modré do červené, vítej Petře Čechu do rodiny Arsenalu," napsal gólmanův nový spoluhráč, záložník Mesut Özil. „Vítej, Čechu," zůstal na slovo skoupý mladý bek Hector Bellerín.

To Theo Wallcott přidal obrázky a doplnil je historickým ohlédnutím. „Můj první gól v Arsenalu jsem dal právě proti němu," připomínal trefu z Carling Cupu v roce 2007.

„Jsem šťastný, že tohle už se nebude opakovat," odvětil Čech jedné z hvězd Arsenalu.

Nového brankáře uvítali i jeho konkurenti v bráně Wojciech Szcezsny a Damián Emiliano Martínez. „Možnost učit se od jednoho z nejlepších gólmanů na světě potěší!" napsal Polák Szcezsny, nyní očekávaná dvojka. „Na tuhle spolupráci se těším," vyjádřil potěšení anglicky i španělsky Argentinec Martínez, který se bude muset spokojit s pozicí třetího brankáře. Další gólman, Kolumbijec David Ospina, podle všeho odejde.

Ještě jeden komentář transakce přišel z Chelsea. „Je smutné tě vidět jít, ale miluju spatřovat tě šťastného," loučil se s Čechem veterán a gólmanův dlouholetý spoluhráč Didier Drogba. „Hodně štěstí, můj příteli," dodal napůl anglicky, napůl francouzsky.

Už ze Spojených států, kde bude nastupovat za New York City v zámořské MLS, popřál Čechovi hodně štěstí také někdejší spoluhráč Frank Lampard: "Přeju všechno nejlepší, Petře Čechu, gentlemane a pane brankáři," napsal Lampard na svém facebookovém účtu. "Je smutné ho vidět opouštět Chelsea, ale on si zaslouží to nejlepší. Hodně štěstí, Big Pete, bylo mi ctí hrát s tebou a být tvým přítelem," dodal Lampard.

Reklama

Související témata: