Hlavní obsah

Arsenal - Chelsea 1:0Čechovo báječné odpoledne: vychytal Oskarovu gólovou střelu a získal Community Shield

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Oxlade-Chamberlain 1 : 0
Záznam online reportáže

Londýn
Aktualizováno

Ani jednu jedinou střelu nepustil za svá záda brankář fotbalistů Arsenalu Petr Čech v zápase Community Shield proti svým bývalým spoluhráčům z Chelsea. Kanonýři naopak v první půli dokázali Thibauta Courtoise překonat, o což se postaral pohlednou ranou Alex Oxlade-Chamberlain, takže Gunners po vítězství 1:0 získali anglický Superpohár. Čech fanoušky Arsenalu potěšil zejména zákrokem při Oskarově střele ze standardní situace a Community Shield vyhrál již potřetí.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Petr Čech v prvním soutěžním utkání za Arsenal hned získal anglický Superpohár.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Rosický se kvůli poraněnému kolenu neobjevil ani na lavičce, Čech podle očekávání nastoupil v základní sestavě. Ani on, ani jeho protějšek Courtois však v prvních dvaceti minutách příliš práce neměli. Všechno změnil až úvodní gól. Walcott ze středu hřiště našel ve vápně Oxlade-Chamberlaina, který se zasekávačkou zbavil Azpilicuety a nechytatelnou pumelicí levačkou do protějšího rohu překonal gólmana Blues.

Nejnebezpečnějším hráčem týmu ze Stamford Bridge byl v úvodní půli Ramires. Krátce po půlhodině hry se snažil uspět technickou střelou, ale balón mířící vedle Čech kontroloval. Nebezpečnější byla ale jeho hlavička o několik minut později. Ke skórování ho vyzval centrem z levé strany Rémy, drobný Brazilec ale z bezprostřední blízkosti hlavičkoval nad.

Jedinou hrubku obrany Arsenalu Hazard nepotrestal

Do druhé půle nastoupila letní posila Blues Falcao, ale i on měl potíže s pozorně bránícím Arsenalem. Kanonýři chybovali jedinkrát až po hodině hry, kdy průnikovou přihrávkou vyslal Fábregas do velké šance Hazarda. Belgičan tváří v tvář Čechovi ale napálil míč nad břevno. Český gólman se přece jen mohl před fanoušky Gunners vytáhnout. To když Oscar zatočil střelu ze standardní situace přesně do šibenice a Čech ránu k nadšení příznivců Arsenalu vyrazil.

Arsenal do jisté míry hrál podobným stylem jako Chelsea, když ta vstřelí první gól. Pozorně bránil a spoléhal se na rychlé protiútoky, které byly nebezpečnější než stálé bušení Blues do obrany Kanonýrů. Hrozil zejména střídající Giroud. Francouz krátce po vystřídání střílel z úhlu nad, o pár minut později pak z malého vápna opět přestřelil.

Arsenal v závěru nebezpečnější

Po dalším z brejků se po zpětné přihrávce dostal do výborné pozice Cazorla, Courtois mu ale zmenšil střelecký úhel a Španěl ve službách Arsenalu, který společně s Walcottem nedávno prodloužil smlouvu, napálil jen gólmana Chelsea. K dorážce se dostal ještě Ramsey, jeho tečovaná střela ale skončila těsně mimo.

V nastaveném čase mohl ještě po krásné Cazorlově asistenci navýšit vedení Gibbs, ale Courtois ho ve stoprocentní šanci vychytal. Jemu ani jeho spoluhráčům to ale vadit nemuselo. Blues se totiž do závěrečného tlaku nedostali, a tak se mohli Kanonýři po závěrečném hvizdu těšit ze zisku cenné trofeje. A trenér Wenger se mohl radovat, že na čtrnáctý pokus se mu konečně podařilo zdolat Chelsea vedenou Josém Mourinhem.

Anglický fotbalový Superpohár (Community Shield):
Arsenal - Chelsea 1:0 (1:0)
Branka: 24. Oxlade-Chamberlain

Reklama

Související témata: