Hlavní obsah

Teď jsi mrtvej! vyhrožují fanoušci Liverpoolu stoperovi svého klubu

V sobotu zažil nepříjemné překvapení, když jeho Liverpool nečekaně podlehl ve čtvrtém kole anglické fotbalové Premier League na Anfield Road i kvůli jeho obří chybě West Hamu 0:3. Ještě větší šok ale přišel pro chorvatského stopera Dejana Lovrena o pár hodin později. A postarali se o něj fanoušci jeho klubu...

Foto: Carl Recine, Reuters

Chorvatský stoper Liverpoolu Dejan Lovren v zápase s West Hamem.

Článek

Když před minulou sezónou přicházel ze Southamptonu za na obránce astronomických dvacet miliónů liber, příznivci Liverpoolu si od něj hodně slibovali. Jenže Lovren na hřišti působil rozpačitým dojmem, nestačil rychlostně a opakovaně se dopouštěl zbytečných chyb.

Manažer Liverpoolu Brendan Rodgers však v letní přestávce chorvatského stopera podržel a i v této sezóně mu dává důvěru v základní sestavě vedle Slováka Škrtěla. Lovren mu to v prvních třech kolech splácel, i jeho zásluhou tým z města Beatles pokaždé udržel čisté konto.

Jenže v sobotu přijel na Anfield Road West Ham a plány na zisk tří bodů se začaly domácím hroutit od samého úvodu. Kladiváři poprvé udeřili už ve třetí minutě a než uběhla půlhodina hry, měli k dobru už náskok 2:0. A velkou vinu na tom nesl právě Lovren.

Lovren: Chtěl jsem se schovat někam pod stůl

U rohového praporku se místo odkopnutí balónu snažil nastalou situaci vyřešit konstruktivně (na videu od času 0:41), o míč jej ale obral Lanzini a z pokračující akce pak skóroval Noble. „Chyba samozřejmě nejvíc mrzí mě samotného. Bylo to mé špatné rozhodnutí a beru vinu na sebe. V prvním momentu jsem se chtěl schovat někam pod stůl," vyprávěl Lovren pro Liverpool Echo.

„Zápas se ale nevydařil celému mužstvu, nejen mně. Bránit prostě musíme všichni," pokračoval stoper po prohře 0:3 v utkání, v němž Liverpool dohrával od začátku druhého poločasu po druhé žluté kartě pro Coutinha o deseti. „Ale musíme na West Ham co nejrychleji zapomenout, vždyť hned po reprezentační přestávce nás čeká zápas na Manchesteru United."

Jenže někteří příznivci Reds tak snadno porážku 0:3 z hlav nevytěsnili a jako obětního beránka si vybrali právě šestadvacetiletého Chorvata. Jeho účet na sociální síti Instagram zasypali sprškou vulgárních urážek, mezi kterými nechyběly ani výhrůžky smrtí. „Teď jsi mrtvej," nebo „Buď rád, že ještě dýcháš," napsali Lovrenovi.

Ten se rozhodl okamžitě zareagovat a svůj účet na Instagramu zrušil. K opaku ho nepřesvědčilo ani to, že další fandové Liverpoolu urážky ostatních odsoudili a postavili se za svého hráče.

Reklama

Související témata: