Hlavní obsah

Čech patří mezi tři nejlepší brankáře v historii Premier League, prohlásil proslulý gólman

Londýn

Český reprezentant Petr Čech patří mezi tři nejlepší gólmany historie Premier League. Myslí si to alespoň známý veterán anglické nejvyšší soutěže Mark Schwarzer, který se také rozhovořil o tom, koho v současnosti považuje za nejlepšího brankáře v Anglii.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Petr Čech je podle Marka Schwarzera jedním ze tří nejlepších brankářů historie Premier League.

Článek

Schwarzer působí v Anglii od roku 1996 a v současnosti plní roli brankářské dvojky v Leicesteru. Australan právě dnes slaví 43. narozeniny a vedení Premier League si na něj proto připravilo interview plné zvídavých otázek.

Rodák ze Sydney vzpomínal na své nejdůležitější zákroky kariéry, během níž oblékal dres Bradfordu, Middlesbrough, Fulhamu či Chelsea. Jeden z dotazů se týkal také jeho názoru na tři nejlepší brankáře v historii slavné soutěže.

Nizozemec, Čech, Dán

„Podle mého názoru nejlepší tři gólmani v Premier League byli tito. Číslo tři Edwin van der Sar," vzpomněl Schwarzer na Nizozemce, který se proslavil coby brankář Manchesteru United.

„Číslo dvě by byl Petr Čech. Přišel do anglické Premier League ve velmi nízkém věku a od prvního dne hrál velmi velmi dobře a je jedním z nejlepších hráčů v historii Chelsea," vysvětlil svou volbu Australan.

Nejlepším brankářem je podle Schwarzera Dán Peter Schmeichel, otec Kaspera Schmeichela, jemuž v Leicesteru v současnosti kryje záda. „Podle mě to byl první brankář, který byl opravdovým rozdílovým hráčem. Svou úroveň si dokázal držet po celou sezónu, a proto se stal jedním z nejúspěšnějších brankářů v lize," prohlásil na adresu dalšího muže, který oblékal dres Rudých ďáblů.

A který z mužů s rukavicemi je podle Schwarzera nejlepším brankářem současné soutěže? Australan při své volbě opominul Thibauta Courtoise, který Petra Čecha vyštípal z Chelsea. „Podle mě je to David De Gea," prohlásil Schwarzer.

Patří Petr Čech mezi tři nejlepší brankáře historie anglické ligy?
Ano
93,5 %
Ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 18555 čtenářů.

Reklama

Související témata: