Hlavní obsah

Černoch s blonďatým přelivem je i přes nepřízeň osudu inspirací pro mladé hráče

Prošel si těžkým, čtrnáctiměsíčním zraněním, vlastní fanoušci ho dokonce vypískali, což je i na britské poměry neobvyklý jev. Teď je však z útočníka Everonu Arouny Koného znovu hrdina. V zápase proti Sunderlandu (6:2) vsítil hattrick a po zásluze se stal nejlepším hráčem 11. kola Premier League. Poznávací znamení - černoch s blonďatým přelivem.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Koné se třemi góly výrazně podepsal pod drtivou výhru Toffees, a po utkání měl hned trojnásobnou radost. Dal svůj první hattrick v Premier League, znovu si udobřil fanoušky a vzhledem k tomu, že se trefil již popáté v sezóně, o rok se mu automaticky prodloužila smlouva až do léta 2017.

Jednatřicetiletý hráč z Pobřeží slonoviny přišel do Goodison Parku v létě 2013 z Wiganu, jenže následné zranění kolenní chrupavky ho na 14 měsíců vyřadilo ze hry. V minulé sezóně se vrátil, avšak na fanoušky nezapůsobil a ti jej několikrát vypískali. Koného chvíle přišla až v nové sezóně - a v neděli se radoval ze svého prvního hattricku.

„S jeho kariérou to bylo hodně nahnuté. Ale jeho postoj a zájem vrátit se byl vždycky obdivuhodný," řekl na Koného adresu manažer Evertonu Roberto Martinez.

„Letos se jeho situace dramaticky změnila, hraje fenomenálně. I přes nepřízeň osudu je inspirací pro mladé hráče," dodal trenér Toffees.

Reklama

Související témata: