Hlavní obsah

West Ham - Everton 1:1Lukakovi se proti West Hamu nesmírně daří

Londýn

Fotbalisté West Hamu ve 12. kole anglické Premier League pouze remizovali na svém stadiónu 1:1 a vyšvihli se na páté místo neúplné tabulky před Tottenham.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Kladiváři vstoupili do utkání bez elitního střelce Sakha, jenž má problémy se stehenním svalem, ale již ve druhé minutě měl velkou šanci nigerijský záložník Moses. Poté se hra vyrovnala a ve 29. minutě měl další příležitost Deulofeu, ale španělský brankář Adrián bravurně zakročil. Známé pravidlo „Nedáš, dostaneš" se potvrdilo ve 30. minutě, když domácí záložník Lanzini nekompromisně prostřelil Howarda. V závěru prvního poločasu uvolnil Gerard Deulofeu belgického útočníka Lukaka a ten srovnal na 1:1. Romelu Lukaku tak potvrdil, že se mu proti West Hamu daří. Vstřelil totiž branku ve všech sedmi zápasech, ve kterých za liverpoolský klub proti West Hamu nastoupil.

V druhém poločase také převažovala aktivita londýnských hráčů, jenže netrpělivost v zakončení hatila jejich možnosti. V 73. minutě nebezpečně hlavičkoval domácí Winston Reid, ale nemířil přesně. V závěru mohl podruhé skórovat Lukaku, ale jeho střela těsně minula branku. West Ham tak neprohrál potřetí v řadě.

Anglická Premier League, 12. kolo:
West Ham United - Everton 1:1 (30. Lanzini - 43. Lukaku)

Reklama

Související témata: