Hlavní obsah

Stoke - Chelsea 1:0Chelsea poprvé prohrála tři zápasy v řadě

Fotbalisté Stoke porazili ve 12. kole anglické Premier League na svém stadiónu Chelsea 1:0 a zasadili tak další ránu londýnskému celku. Blues prohráli potřetí v řadě. Stalo se tak poprvé v historii klubu po příchodu majitele Romana Abramoviče od října 1999.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Hráči Chelsea vstoupili do utkání aktivně, snažili se kombinovat, ale nepřesnou hrou se připravovali o možnosti dostat se blíže k brance. V 17. minutě zahrozili poprvé domácí, ale brankář Begovič střelu Johnsona zlikvidoval.

První vážnější šance Blues přišla ve 22. minutě, ale Ramiresův pokus z dálky skončil na rukou pozorného gólmana domácích. V závěrečných minutách prvního poločasu se v gólové šanci ocitl Diego Costa, ale Butland znovu výborně zasáhl.

Druhou půli začali lépe hráči Stoke. Útočné snažení přineslo ovoce v 53. minutě. Marko Arnautovič se nejlépe zorientoval v pokutovém území a akrobaticky překonal Asmira Begoviče. Hráči Chelsea po inkasovaném gólu začali opět aktivně napadat a v 68. minutě mohlo být srovnáno. Navrátilec Pedro pohotově pálil z hranice vápna, ale trefil pouze tyč. Tlak hostů nadále sílil. V 81. minutě se do dobré pozice dostal Hazard, jenže jeho střelu pohotově zblokoval obránce. O pár minut později měl další gólovku Remy, ale gólman Butland mu zakončení znepříjemnil. Hosté dál pokračují v tristních výkonech a poprvé od října 1999 ztratili tři zápasy v řadě.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Stoke - Chelsea 1:0 (53. Arnautovič)

Reklama

Související témata: