Hlavní obsah

Everton - Aston Villa 4:0Everton deklasoval Aston Villu

Liverpool

Fotbalisté Evertonu rozstříleli ve 13. kole anglické Premier League na domácím stadiónu Aston Villu 4:0 a potřetí v řadě neprohráli. Dvěma góly se na výhře podíleli anglický záložník Ross Barkley a belgický reprezentant Lukaku.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Povedené utkání absolvovali domácí hráči v Goodison Parku. Svěřenci španělského trenéra Martinéze se dostali do vedení v 17. minutě. Deulofeuovu střelu ještě hostující gólman Guzan zneškodnil, ale k odraženému míči se dostal Barkley a otevřel účet zápasu. O deset minut později už to bylo o dvě branky, když Romelu Lukaku v pokutovém území usměrnil hlavou balón za bezmocného brankáře. Ve 42. minutě přišla další chvíli pro Angličana Barkleyho. Po zmatcích v pokutovém území Aston Villy získal odražený míč a zvýšil na 3:0.

V druhém poločase pokračovalo obléhání branky Villas. Po hodině hry se po druhé trefil Belgičan Lukaku a uzavřel na konečných 4:0. Vstřelil tak svůj sedmý gól v posledních sedmi kláních. Liverpoolský klub se vyšvihl na sedmé místo tabulky. Naopak Aston Villa nenavázala na remízu z předchozího kola a připsala si desátou prohru v sezóně.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Everton - Aston Villa 4:0 (17. a 42. Barkley, 28. a 59. Lukaku)

Reklama

Související témata: