Hlavní obsah

Manchester Utd. - Stoke 3:0Rooney našel ztracenou formu

Manchester

Fotbalisté Manchesteru United porazili ve 24. kole anglické Premier League Stoke 3:0 a udrželi se na pátém místě tabulky.

Článek

První příležitost si vypracoval kapitán domácích Rooney, ale gólman Butland udržel bezbrankový stav. Po čtvrt hodině se už svěřenci kouče van Gaala radovali. Jesse Lingard si naběhl na Borthwick-Jacksonův centr a hlavou usměrnil míč za bezmocného Jacka Butlanda. Manchester se na Old Trafford v první pětačtyřicetiminutovce prosadil poprvé od září. Záhy mohl navýšit skóre Martial, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Na druhé straně mohl vyrovnat Krkič, avšak de Gea se proti střele parádně natáhl. Ve 23. minutě složil reparát Anthony Martial, když mu ideální nahrávku připravil kapitán Rooney.

Po přestávce přidal poslední branku United Wayne Rooney a v roce 2016 se zatím těší dobré formě: stihl skórovat už pětkrát a dvakrát přispěl gólovou přihrávkou. Anglický útočník se málem prosadil ještě jednou, ale jeho střela proletěla nad břevnem. Rudí ďáblové tak udrželi pátou příčku zajišťující evropské poháry. Trenér Mark Hughes odkoučoval sté utkání na lavičce Stoke.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Manchester United - Stoke 3:0 (14. Lingard, 23. Martial, 53. Rooney)

Reklama

Související témata: