Hlavní obsah

Vardy a jeho tři vztyčené prsty vládnou Albionu. Leicester si kanonýra rychle pojistil

Praha

Fotbalový ráj zkrápěl déšť, fanoušci se halili do pláštěnek, a pokud hráči na vodou nasáklém trávníku uklouzli, klidně komicky odklouzali mimo hřiště. Takové úkazy nabízí výběr vtipných a bizarních scének 25. kola anglické Premier League. A také tři zvednuté prsty Jamieho Vardyho na oslavu třetí trefy jeho týmu. Kanonýr Leicesteru prožil další velký den a jeho Lišky dál senzačně vládnou celé soutěži.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Sám se sice tentokrát netrefil, přesto prožil mimořádnou sobotu. Leicester potvrdil svoji senzační nadvládu nad Albionem výhrou na hřišti Manchesteru City 3:1 a Jamie Vardy v ten samý den prodloužil s lídrem tabulky smlouvu až do června 2019.

„Jsem nadšený, že mohu s tímto klubem bojovat o něco velkého. Takového týmového ducha jsem ještě nikde neviděl. Chci být součástí toho všeho ještě hodně dlouho," uvedl devětadvacetiletý kanonýr v rozhovoru pro klubové stránky.

Alespoň na chvíli tak zřejmě utichnou spekulace, kdo všechno by mohl kanonýra koupit. „Od samého začátku mi Leicester prokazoval maximální důvěru a není možné změřit, jak moc mi jeho víra pomohla. Navždy budu vděčný za investici do mé osoby a každý den budu pracovat na tom, abych to klubu vrátil," slibuje autor osmnácti gólů v této sezóně.

Vardy přišel do Leicesteru v roce 2012 za jeden milión liber z Fleetwoodu. Podpisem nové smlouvy si anglický reprezentant výrazně pomohl, podle médií si polepšil ze 40 000 liber týdně na 80 000 liber týdně.

Reklama

Související témata: