Hlavní obsah

Arsenal - Leicester 2:1Welbeck katem Leicesteru! Rozhodl z poslední akce

Aktualizováno

Byl to zápas s infarktovým koncem. Fotbalisté Arsenalu rozhodli o svém vítězství 2:1 v 26. kole anglické Premier League proti Leicesteru až z poslední standardní situace, když si na centr Mesuta Özila naskočil střídající Danny Welbeck a rozhodl. Kanonýři tak stáhli náskok prvních Lišek na dva body.

Článek

Arséne Wenger měl tentokrát šťastnou ruku s výběrem náhradníků. Hned dva hráči, které v průběhu zápasu proti Leicesteru poslal na trávník, skórovali a měli velkou zásluhu na vítězství Gunners. Jako první udeřil Theo Walcott, když v 70. minutě z blízkosti prostřelil Kaspera Schmeichela v bráně. V té době byl na hrací ploše devět minut.

Podobnu dobu strávil na hřišti i Welbeck, který se v sestavě Arsenalu objevil poprvé od dubna 2015, kdy byl u remízy s Chelsea 0:0. Jeho hvězdný moment přišel v 95. minutě, když přesnou hlavičkou převrhl pomyslné misky vah na stranu domácích.

Za hosty skóroval pouze nejlepší střelec Premier League Jamie Vardy, který z pokutového kopu na konci prvního poločasu překonal českého brankáře Petra Čecha a zaznamenal tak svou devatenáctou trefu v sezóně.

Gunners tak stáhli náskok Leicesteru na dva body a stali se prvním jeho přemožitelem v ligovém střetnutí v tomto kalendářním roce.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Arsenal - Leicester 2:1 (70. Walcott, 90.+5 Welbeck - 45. Vardy z pen.).

Reklama