Hlavní obsah

Swansea - Chelsea 1:0Hiddinkova série skončila, Blues pod jeho vedením poprvé padli

Londýn
Aktualizováno

Nic netrvá věčně. Mistrovská Chelsea prohrála na stadiónu Swansea 0:1 a v patnáctém zápase pod dočasným trenérem Guusem Hiddinkem poprvé nebodovala. Utkání ve Walesu rozhodl ve 25. minutě Islanďan Sigurdsson jedenáctým ligovým gólem v ročníku. Fotbalisté Blues zůstávají na desátém místě.

Článek

Obhájce titulu podal mizerný výkon. Swans toho využili a dočkali se premiérového vítězství nad Chelsea v historii Premier League. Pěknou trefou se o to postaral Gylfi Sigurdsson.

Brankář Thibaut Courtois tentokrát zůstal jen na lavičce, poprvé od listopadu před ním dostal v Premier League přednost Asmir Begović. Pauza na něm byla znát, několikrát působil nejistě.

Rozhodlo se ve 25. minutě. Miazga odvrátil Monterův centr jen ke kopačkám Sigurdssona a islandský záložník nechytatelnou ranou přímo z voleje nedal Begovićovi sebemenší šanci.

Swansea byla jasně lepší a mohla přidat ještě další góly, žádný další střelec už se však nenašel. Hosté se na žádný závěrečný tlak nezmohli, proto odjeli do Londýna s prázdnou.

Anglická Premier League - 33. kolo:
Swansea - Chelsea 1:0 (25. Sigurdsson).

Reklama

Související témata: