Hlavní obsah

Sedmnáctka jde do bitvy o postup na mistrovství Evropy

Fotbalová reprezentace do 17 let jde pod vedením trenéra Aleše Čvančary do poslední fáze kvalifikace ME, k dobru bude mít domácí prostředí. Ve středu 26. března (17:00) hrají mladí Češi proti Anglii v Uherském Hradišti, v pátek 28. března (17:00) proti Itálii ve Zlíně a v pondělí 31. března (17:00) proti Albánii v Uherském Hradišti. Ze čtyřčlenné skupiny postupuje jen vítěz, závěrečný turnaj ME se v květnu uskuteční na Maltě.

Článek

Sedmnáctka má velké ambice. „Jednoznačně jdeme za postupem. Už jsme se mnohokrát přesvědčili, že kluci dokážou porazit kohokoliv. Hodně záleží na momentálním rozpoložení i vstupu do turnaje. Stejně ale čekám, že se bude rozhodovat až ve třetím zápase. Málokdy to je jinak," avizuje trenér Aleš Čvančara.

Očekávání v domácím prostředí je velké. „Nevěřím tomu, že by nás to mělo limitovat. Naopak, kluci se extrémně těší. Předloni jsme hráli v první fázi kvalifikaci v Břeclavi a porazili Rusko, Dánsko i Černou Horu a s devíti body a skóre 8:0 jsme turnajem suverénně projeli dál. V prvním zápase jsme dali gól Rusům v páté minutě a vezli jsme se na vlně. Byla to nádhera, kterou bychom rádi zažili zase," líčí kouč.

„Je to pro nás jeden z dalších vrcholů společné práce. Loni jsme si postup na Euro prohráli posledním utkáním v kvalifikaci proti domácímu Švýcarsku. Teď se před námi otevírá další velká šance a toužíme ji využít. Máme ambiciózní tým. Každý v něm má svoji roli, od prvního do osmnáctého hráče a naše motivace je obrovská," ujišťuje Čvančara.

Jeho tým přitom narazí na absolutní špičku. Anglii a Itálii trenér řadí mezi top 5 týmů v Evropě ještě se Španělskem, Francií a Německem. „Klíčová bude naše práce v defenzivě, musíme se vyvarovat chyb, které opakovaně děláme a doplácíme na ně. Málokdy inkasujeme z toho, že by nás soupeř vyloženě přehrál. S tím máme problém, ale jak jsme spolu častěji a pracujeme na tom, lepšíme se. V útočné fázi nezaostáváme, máme tam výrazné hráče, na které hodně spoléháme. Týká se to třeba kapitána Václava Černého. Ale když nám to sedne, umíme se popasovat opravdu s každým. Věřím, že to teď doma ukážeme," doufá Čvančara.

Všechny zápasy je možné živě sledovat na oficiálním youtube kanálu české reprezentace.

Reklama