Hlavní obsah

Česko - Německo 1:1Lvíčata v další generálce na EURO remizovala se silnými Němci

Praha

Dány si otestovali již v pátek v Ďolíčku, tentokrát přišel v Edenu na řadu další soupeř, s nímž se čeští fotbalisté do 21 let v červnu utkají ve skupině domácího mistrovství Evropy. Německo, největší favorit malého EURO, jak je šampionát mladých hvězd nazýván. Lvíčata nad ním v přípravném utkání vedla, a přestože ve druhém poločase o výhru přišla, remíza 1:1 je cenným výsledkem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michal Trávník (vpravo) z české jednadvacítky a Johannes Geis z Německa v přípravě v Praze-Edenu.

Článek
Fotogalerie

Šest změn proti pátečnímu duelu s Dánskem (2:2) udělal v základní sestavě trenér Jakub Dovalil. Dvě z nich však byly vynucené - a dotkly se právě legionářů z Německa, kteří měli mít zvláštní nominaci.

„Kadlec přišel na oběd s teplotou a Petráka táhne sval, takže se bez nich musíme obejít. Němci však také udělali pár změn v sestavě, musíme si poradit," avizoval kouč Dovalil.

Však také domácí začali bez respektu a za aktivitu byli odměněni již ve 20. minutě. Gólová akce začala u jediného bundesligového krajánka, který lvíčatům zbyl - kapitán Kalas hodil dlouhý aut, urostlý Takács hlavou míč prodloužil na penaltu a odtud Krmenčík bez přípravy prudce zacílil mezi nohy brankáře Horna. „Byla to nacvičená akce, na tréninku jsme se dlouhým autům hodně věnovali," pochvaloval si Michael Krmenčík.

Tlak přinesl favoritovi vyrovnání

Němci nejsou na porážky zvyklí, tým známého kouče Horsta Hrubesche v současném cyklu jedenadvacítek podlehl pouze Španělsku. Po přestávce převzali iniciativu. Younes sám před Pavlenkou nedokázal trefit branku, Hofmann pálil do tyče a Leitner do brankáře. Tlak favorita přece jen skončil vyrovnáním, v 62. minutě se o ně zblízka postaral Leitner.

Když pak v závěru Pavlenka zmařil Hofmannovu tutovku, zápas skončil nerozhodně.

"Německo potvrdilo svoji kvalitu, ale kluci bojovali a zápas zvládli. V první půli jsme byli o něco lepší, do druhé pak nevstoupili dobře. Když soupeř poslal na hřiště své nejlepší hráče, byla ve mně malá dušička. Věděl jsem, že se jeho šance urodí. Však také Němci vyrovnali, ale pak jsme se z toho zvedli a měli jsme i šance. Po dvou letech jsme teď odehráli dvě ostrá utkání, kdy se hráči museli vydat. Viděli, že hrát se dá s každým," poukázal Dovalil.

Přípravný zápas fotbalistů do 21 let:
Česká republika - Německo 1:1 (1:0)
Branky: 20. Krmenčík - 62. Leitner. Rozhodčí: Schuettengruber - Brandner, Rigler (všichni Rakousko). ŽK: Takács, Baránek, Skalák - Hofmann, Bittencourt. Diváci: 2920.
Sestava ČR: Pavlenka - Holeš, Kalas, Baránek, Hybš - Takács (87. Jugas), Zmrhal - Skalák (80. Jánoš), Trávník (69. Houska), Holzer (46. Matěj Hanousek) - Krmenčík. Trenér Dovalil.

Reklama

Související témata: