Hlavní obsah

České a německé fotbalové legendy se v květnu utkají v Praze

Pražský Eden se příští rok 25. května stane dějištěm fotbalového utkání Setkání legend 2015, které bude připomínkou finálového zápasu fotbalového ME 1996. V rámci prvního oficiálního utkání hráčů nad 35 let proti sobě nastoupí reprezentační výběry České republiky a Německa.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbaloví internacionálové (zleva) Ulf Kirsten, Lothar Matthäus, Pavel Kuka a Miroslav Kadlec.

Článek

Hlavními aktéry budou finalisté mistrovství Evropy 1996 doplnění o další české a německé legendy. Na české straně nebudou chybět hvězdy jako Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Miroslav Kadlec či Pavel Kuka, v německém dresu nastoupí Lothar Matthäus, Ulf Kirsten, Oliver Bierhoff nebo Mario Basler. Český tým povede Dušan Uhrin starší, německý Otto Rehhagel.

Setkání legend 2015 je organizováno Sdružením Czech Team 96, jehož předsedou je internacionál Pavel Kuka. Ten věří, že fanoušci využijí jedinečné příležitosti vidět znovu a pohromadě českou fotbalovou reprezentaci, která z ME 1996 přivezla stříbro. „Je to možná poslední šance vidět Nedvěda, Poborského, Šmicra a další v normálním mezistátním utkání a to ještě proti legendám Německa," uvádí Kuka a dodává: „Všichni hráči včetně Pavla Nedvěda mi účast přislíbili."

Setkání legend by se měli zúčastnit:
Česká republika:
Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, Miroslav Kadlec, Patrik Berger, Petr Kouba, Radek Bejbl, Luboš Kubík, Jan Koller, Ladislav Maier, Jan Suchopárek, Jiří Němec, Radoslav Látal, Michal Horňák.
Německo:
Lothar Matthäus, Ulf Kirsten, Mario Basler, Andreas Brehme, Fredi Bobic, Markus Babbel, Michael Ballack, Bruno Labadia, Oliver Bierhoff, Thomas Hässler, Jens Nowotny, Jens Lehmann, Thomas Helmer, Karl-Heinz Riedle, Stefan Kuntz.

Květnové utkání má být připomínkou finále ME 1996, ve kterém Německo zvítězilo 2:1 díky zlatému gólu Olivera Bierhoffa. Setkání legend bude taktéž setkáním tří držitelů Zlatého míče pro fotbalistu Evropy. Kromě Pavla Nedvěda, jenž ocenění získal v roce 2003, a Lothara Matthäuse, který byl oceněn v roce 1990, svoji účast přislíbil i Josef Masopust. Ten slavnou trofej získal v roce 1962 a čestný výkop v květnu připadne právě na něj.

"Podobné utkání jsme chtěli sehrát už k 15. výročí, ale bylo hrozně těžké najít termín. Povedlo se to až teď. Půjde v podstatě o oslavu dvacátého výročí, jelikož za rok bude evropský šampionát a to by to znovu zorganizovat nešlo," upřesnil vicemistr Evropy 1996 Pavel Kuka. „Utkání nebude exhibicí, ale normálním mezistátním zápasem pro reprezentanty nad 35 let. Ani jedna strana si nepotrpí na exhibice, takže si to rozdáme na férovku a uvidíme, kdo vyhraje."

Vstupenky v ceně 390 Kč a 490 Kč jsou již dostupné v síti Ticketportal.

Akci pořádá sdružení Czech Team 96 složené z vicemistrů Evropy z roku 1996. Účelem sdružení je shromažďování finančních prostředků pro charitativní účely, především pak pro Nadaci fotbalových internacionálů, která se snaží materiálně podporovat bývalé reprezentanty.

Reklama

Související témata: