Hlavní obsah

Česko - Anglie 0:1Lvíčata podlehla Anglii, přestože legionář Vydra měl šancí dost

Praha

Fotbalová reprezentace do 21 let finišuje s přípravami na mistrovství Evropy pořádané Českou republikou. V přípravném duelu na pražské Letné podlehla dalšímu z účastníků šampionátu Anglii 0:1. Tým kouče Jakuba Dovalila se prezentoval odvážným výkonem, útočník Vydra měl tři velké šance, ale solidně zaplněné tribuny ani jedním gólem nepotěšil. Angličanům tak jedna trefa na výhru stačila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Matěj Vydra (vpravo) atakovaný Angličanem Michaelem Keanem během přátelského utkání jednadvacítek v Praze.

Článek
Fotogalerie

Jednu z posledních příprav na domácí šampionát nezačala lvíčata vůbec zle. Po Skalákově centru hlavičkoval Zmrhal jen těsně nad branku. Pak se na chvíli iniciativy chopili Angličané, kteří měli vynikající zpracování míče a dvakrát ve vápně zahrozili. V 18. minutě Zmrhal krásným pasem za obranu vyslal do sóla Vydru, jenže legionář z Watfordu zakončení v ideální šanci nezvládl. Jediný český útočník v Dovalilově nominaci měl brzy další příležitost, jeho gólovou střelu po rohovém kopu však na brankové čáře zastavil kapitán anglického týmu Carroll.

Češi si každopádně začali věřit. Nebáli se hrát a do šestnáctky soupeře létal jeden centr za druhým.

Jenže nástup do druhé půle vyšel Angličanům. Chambers odcentroval a kapitán Carroll mazáckým gólovým zakončením potvrdil, že je ústřední postavou svého týmu. Po Zmrhalově standardce měl šanci na odpověď opět Vydra, ale gól mu prostě nebyl přán - z úhlu trefil tyč.

Jak už to v přípravných zápasech bývá, v závěru plynulost hry poznamenala řada střídání na obou stranách. Čechy mohly neproměněné šance mrzet, s renomovaným soupeřem prohrát vůbec nemuseli.

Přátelský fotbalový zápas týmů do 21 let:
Česká republika - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 48. Carroll. Rozhodčí: Hameter - Braunschmidt, Kijas (všichni Rak.). ŽK: Trávník - Forster-Caskey, Redmond, Ings. Diváci: 5126.
ČR: Pavlenka - Holeš, Kalas, Stronati, Matěj Hanousek - Petrák (70. Takács) - Skalák, Trávník (83. Houska), Zmrhal, Frýdek (61. Masopust) - Vydra (70. Přikryl). Trenér Dovalil.
Anglie: Bettinelli - Chambers (62. Jenkinson), Keane, Moore (70. Stones), Targett (46. Garbutt) - Ward-Prowse, Forster-Caskey - Redmond, Carroll (53. Hughes), Pritchard (62. Lingard) - Woodrow (62. Ings). Trenér Southgate.
Jak si v přípravě na ME vedly další týmy

Reklama

Související témata: